Pénz- és tőkepiac

Változás az MKB tulajdonosi szerkezetében

Megváltozott az MKB Bank tulajdonosi szerkezete - közölte a bank szerdán.

A közlemény szerint a Szemerey Tamás tulajdonában álló BanKonzult Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó Kft. 20,19 százalékos, a Balog Ádám vezérigazgató tulajdonában álló Promid Invest Zrt. pedig 9,81 százalékos közvetett tulajdont szerzett az MKB Bankban.

Ismertették azt is, hogy Rakesh Kumar Aggarwal értékesítette az MKB Bank Zrt.-ben 30 százalékos közvetlen tulajdonosi hányaddal rendelkező Blue Robin Investment tulajdonosában, a Graha Zrt.-ben meglévő részesedését. Rakesh Kumar Aggarwal az értékesítés tényétől függetlenül, az MKB Bank Zrt.-ben betöltött igazgatósági tagsági pozícióját megtartja.

Az így értékesített Graha Zrt. üzletrészből a Szemerey Tamás tulajdonában álló BanKonzult Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó Kft. megvásárolta a Graha Zrt. 67,31 százalékát. Ezzel közvetett tulajdona az MKB Bank Zrt.-ben már 20,19 százalék.

Az értékesített Graha Zrt. üzletrészből a Balog Ádám vezérigazgató tulajdonában álló Promid Invest Zrt. megvásárolta a Graha Zrt. 32,69 százalékát, amellyel a közvetett tulajdona az MKB Bank Zrt.-ben 9,81 százalék - áll a közleményben.

pénzügyi szolgáltató tulajondos MKB
Kapcsolódó cikkek