Pénz- és tőkepiac

A brit részvényekre fogad a J. P. Morgan

A J. P. Morgan vezető részvénystratégája úgy véli, hogy a következő időszakban a brit instrumentumok elkezdik ledolgozni a korábban elszenvedett veszteségeiket, és az eurózónás szektortársaikkal szembeni alulárazottság fokozatosan eltűnik. A szakértő ezért a blue chipeket és az osztalékfizető exportáló cégeket ajánlja vételre, amelyek leginkább profitálnak a font nyomott árfolyamából. Egyre nagyobb figyelem összpontosul a brit piacra a régiós portfólióépítések során, a befektetők mind kevésbé tartják kockázatosnak a londoni börzén jegyzett vállalatokat.

A brit piac defenzívnek számít, magas osztalékhozamokkal, ezért jobb teljesítményre is képes – mondta a Reutersnek Mislav Matejka, a vezető részvénystratéga, és úgy véli, hogy a font a jelenlegi szintnél nem gyengül tovább nagyobb mértékben. A britek a jövő héten járulhatnak majd az urnák elé, és a közvélemény-kutatások a Theresa May miniszterelnök vezette konzervatívok kényelmes győzelmét jósolják. Legfeljebb a munkáspárt meglepetésszerű győzelme gyengítené a fontot, ez ugyanakkor újabb lökést adna az exportorientált cégeknek.

A J. P. Morgan ezzel együtt óvatos stratégiát követ, az elemzőház például vételről semlegesre módosította az európai autóiparra megfogalmazott ajánlását, és inkább a defenzív ágazatokat, köztük például a távközlési cégeket javasolja vételre. A globális porondon a J. P. Morgan tovább építi le a japán eszközöket portfóliójából, arra hivatkozva, hogy az erős jen továbbra is rontja már az egyébként is szenvedő vállalatok eredményeit.

J.P. Morgan
Kapcsolódó cikkek