Pénz- és tőkepiac

Épp hogy beindult a viharszezon, máris óriási a kár

Csaknem 600 meteorológiai kárbejelentés érkezett az Aegon Magyarországhoz a szerda esti viharokat követően csütörtök délig. A piacvezető lakásbiztosító szerint a becsült kárösszeg 170 millió forint körül alakul.

Szerda délután Borsod és Bács megyében vihar és jégverés szakította meg a kánikulát. A vihart követően csütörtök délig az Aegonhoz közel 600 kárbejelentés érkezett – áll a biztosító cég sajtóközleményében. A legnagyobb károk a Borsod megyei Megyaszó és Halmaj településeken, illetve Bács megyében Kecskeméten keletkeztek: Halmaj településen 64, Megyaszón 106 meteorológiai eredetű kárbejelentés érkezett, az ügyfelek által becsült kárösszeg közel 170 millió forint.

A bejelentések megoszlásánál kiemelkedőek voltak a jégverés által okozott károk, eddig összesen 533 ilyen bejelentés érkezett a biztosítóhoz. A piacvezető lakásbiztosító készenléti szakértőket is bevont a károk rendezésébe, a további bejelentett károkra pedig újabb szakértőket csoportosítanak át a kritikus területekre. A szakértők a hétvégén is dolgozni fognak a károk gyors rendezése érdekében.

vihar jégverés borsod károk
Kapcsolódó cikkek