Pénz- és tőkepiac

Zárásra elfogyott a lendület a börzékről

A kezdeti hajrá után a hétfői zárásra kifulladtak az európai börzék, a pénzügyi szektornak azonban kiugróan jó napja volt.

A kezdeti nagy hajrá után zárásra kifulladtak az európai börzék, a londoni, a frankfurti és párizsi index is alig 0,2-0,5 százalékos pluszban fejezte be a napot. A pénzügyi szektornak azonban kiugróan jó napja volt, a bankok többsége 2 százaléknál nagyobb mértékben drágult arra a hírre, hogy nem húzódik tovább a bajba jutott olasz bankok kálváriája, amivel egyben tisztul a piac is.

Az alapvetőn jó hangulatban a hazai is jól tartotta magát, a vezető részvények mindegyike emelkedni tudott, a BUX 35 739 ponton zárt 8,3 milliárd forintos forgalom mellett. Az OTP, lemaradva szektortársaitól, 0,2 százalékkal drágult, a Mol árfolyama 0,3, a Richteré 0,5, míg a Magyar Telekom jegyzése 0,6 százalékkal emelkedett.

A kisebb papírok közül továbbra is nagy a mozgás a Konzum és az Opimus piacán, az előbbi ára 7, az utóbbié közel 8 százalékkal emelkedett. A nemzetközi porondon az arany árfolyamában volt délelőtt egy látványos zuhanás, az árfolyam hirtelen közel 20 dollárral esett, vélhetően egy technikai jellegű hiba miatt. Lapzártánk környékén egy uncia aranyért 1244,6 dollárt kértek.

Opimus Magyar Telekom OTP lendület hétfő tőzsde Konzum zárás
Kapcsolódó cikkek