Pénz- és tőkepiac

Emelte a Lindt értékét a kakaó

Az UBS megemelte a svájci Lindt & Sprüngli csokoládégyártó célárát, részben azzal összefüggésben, hogy esik a kakaó ára.

Az UBS megemelte a svájci Lindt & Sprüngli csokoládégyártó célárát, részben azzal összefüggésben, hogy esik a kakaó ára. Az elemzőház 66 ezer svájci frankról (kb. 17,6 millió forint) 75 ezer frankra értékelte fel a részvényeket, ajánlása tartásról vételre módosult. Az árfolyam a hír hatására 2,8 százalékkal 66 030 frankra emelkedett késő délutánra. Idén a cég részvényei 6,8 százalékkal drágultak.

Fotó: Shutterstock

„A Lindt prémiumgyártóként várhatóan több profitra tesz szert az alacsonyabb kakaóárból, mint versenytársai. Az egészséges termékek iránti növekvő keresletből is nagyobb hasznot húzhat a társaság, mint a többi piaci szereplő” – mondta Joern Iffert, az UBS elemzője.

Elefántcsontparton közben tovább javultak a szeptemberben kezdődő szüret kilátásai az esőzések és a napsütés megfelelő aránya következtében. A Reuters által megkérdezett helyi gazdák arra számítanak, hogy októberben nagy termésátlagokkal kezdhetik meg a kakaó értékesítését. „A kakaóbab várhatóan nagy méretű lesz a megfelelő időjárásnak köszönhetően. Ha szeptemberben és októberben is megfelelő mennyiségű csapadék esik, akkor a jövő év elejéig kitarthat a jó termés” – mondta Lazare Ake, Soubré-közeli termelő. Ez a középnyugati régió adja az ország kakaótermésének negyedét. A kakaó tonnánkénti ára tegnap 1 százalékkal 1859 dollárra esett, idén eddig 13,1 százalékkal esett a jegyzésár.

kakaó lindt
Kapcsolódó cikkek