Pénz- és tőkepiac

Ismét új csúcsra ugorhat a Molson Coors Brewing árfolyama

A Molson Coors Brewing (TAP) jó üzletet csinált, amikor 2016-ban megvásárolta a SABMiller részesedését. A tranzakcióval az Egyesült Államok legnagyobb sörgyártójává vált.

A Molson Coors Brewing (TAP) második negyedéves gyorsjelentése megerősítette, hogy a cég jó üzletet csinált, amikor 2016-ban megvásárolta a SABMiller részesedését a még 2008-ban közösen létrehozott MillerCoors sörgyárban. A tranzakcióval akkor az Egyesült Államok legnagyobb sörgyártójává vált a TAP, amelyhez a Magyarországon jól ismert Borsodi márka is tartozik.

A TAP fundamentumai, gazdálkodásának kilátásai pozitívak, éves szinten figyelemre méltó, 5 dollár (USD) körüli nyereséget termel részvényenként, miközben a vállalat eladósodottsága viszonylag magas. A hitelkitettség csökkentését segítheti viszont, hogy a tavalyi akvizíció eredményeként a vállalatcsoport évente legalább 1-1,5 milliárd dollár szabad cash flow generálására lesz képes.

A sörgigász második negyedéves gyorsjelentése után fordulat látszódik a részvényárfolyam grafikonján is, ami az erős fundamentumok mellett megerősíti a vételi pozíció felvételének lehetőségét 90 dolláron. A kedvező technikai kép azt mutatja, hogy az árfolyam egy több éve emelkedő trendcsatorna alján támaszkodott meg, amelyről a negyedéves számok publikálása után felfelé tudott elrugaszkodni. A sörfogyasztással valószínűleg nem lesz baj a jövőben sem, és ha a piaci hangulat is alátámasztja, akkor új csúcsra futhat egy éves időtávban a Molson Coors Brewing részvénye, így a technikai kitörés és a fundamentumok alapján nem elképzelhetetlen, hogy újra eléri a 110 dollár feletti korábbi csúcsát. Mint minden hasonló vételi pozícióban, itt is érdemes felkészülni a nem várt fordulatra, és előzetesen meghatározni azt a szintet (stop loss), ahol az árfolyam esése esetén zárjuk a vételi pozíciónkat. Ez jelen esetben 85 dollárnál javasolt.

 

tőzsde TAP árfolyam
Kapcsolódó cikkek