BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eredményes félévet zárt a K&H bankcsoport

A K&H bankcsoport az első fél évben 22,5 milliárd forint nettó eredményt ért el, ami éves szinten, a VISA részvények értékesítéséből származó 2016. évi egyszeri bevétel nélkül, 16 százalékos növekedés – közölte a bankcsoport hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a bankcsoport rekordszintű, 12,4 milliárd forint, egyszeri és rendkívüli tételek nélküli nettó nyereséget ért el a második negyedévben.

A K&H Biztosító 1,4 milliárd forint eredményt ért el ez év első félében, ami elsősorban a magasabb biztosítási adó és az alacsony kamatkörnyezet miatt 19 százalékos csökkenés az egy évvel korábbihoz képest. A biztosító ugyanakkor felülmúlta a piac teljesítményét a nem-életbiztosítási üzletágban éves szinten elért 20 százalékkal növekvő díjbevételével.

A K&H bankcsoportnál a nettó kamat- és díjbevételek egyaránt nőttek, köszönhetően a magasabb üzleti volumeneknek és a növekvő ügyfélszámnak, ami ellentételezte az alacsony kamatkörnyezet hatását. Az eredményt segítette a hitelezési értékvesztés-visszaírás, valamint a bank-, és társasági adó alacsonyabb szintje is – közölték.

A K&H összesen 152 milliárd forintnyi új hitelt helyezett ki az év első félében a lakossági és a vállalati szegmensekben, mintegy 16 000 magánszemélynek, valamint több mint 1400 vállalati projekt finanszírozására. A K&H Bank a második legnagyobb piaci szereplő a mérlegfőösszeget és az ügyfélvolument tekintve is – idézi a tájékoztatás David Moucheront, a K&H-csoport vezérigazgatóját.

A tájékoztatás szerint a hitelezési piacon részesedésük 2016 júniusa és 2017 júniusa között 9,9 százalékról 10,0 százalékra emelkedett. Új lakossági jelzáloghitelként 48 milliárd forintot helyezett ki a bankcsoport, ami 32 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Emellett 12 milliárd forint új személyi hitelt folyósítottak 2017 első fél évében, ami az egy évvel korábbinak több mint kétszerese.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.