Pénz- és tőkepiac

Átlépte a tízezer dollárt a Bitcoin

Minden korábbinál magasabbra, 10 ezer dollár fölé emelkedett a bitcoin digitális virtuális deviza árfolyama szerdán a virtuális valutákat követő Coindesk weboldal adatai szerint – jelentette Szingapúrból a Reuters hírügynökség.

A luxembourgi székhelyű tőzsdei platformon, a Bitstampon az árfolyam még ennél is magasabbra, 10,069.12 dollárra emelkedett. A szerdán elért rekordárfolyam azt jelenti, hogy a értéke mintegy 63 százalékkal emelkedett az elmúlt hónapban, és több mint 900 százalékkal az év eleje óta – írja a Reuters.

A virtuális deviza ezzel a legnagyobb nyereséget produkálta minden más tőzsdei termékhez képest, miután rohamosan bővül a pénzpiaci forgalma.

Forrás: AFP

A Bitcoin szárnyalásához az elmúlt hónapokban nagyban hozzájárult a derivatívák (származtatott tőzsdei termékek) legnagyobb tőzsdéjét működtető Chicago Mercantile Exchange-nek (CME Group) az a bejelentése, hogy beindítja a Bitcoin határidős jegyzését. A cég korábban azt közölte, hogy erre az év végéig kerül sor, de azóta sem állt elő konkrét dátummal.

A Bitcoin árfolyamát erősítette pár hete az okostelefonokat kártyaelfogadó terminállá alakító megoldás gyártójának, a Square amerikai fizetési szolgáltatónak az a bejelentése is, hogy lehetővé tette ügyfeleinek Bitcoin adását és vételét a Cash applikáción keresztül.

digitális pénz kriptodeviza bitcoin
Kapcsolódó cikkek