Pénz- és tőkepiac

Fogyókúrán hízik Oprah vagyona

Az amerikai részvénypiac üdvöskéje az idén az Oprah Winfrey nevével fémjelzett Weight Watchers (WW) volt, amely csak kedden 22 százalékkal erősödött, s ezzel már 375 százalékos pluszt szedett fel magára az év eleje óta.

Arról nincs hír, hogy a WW által kínált, személyre szabott fogyókúrák eredményeként az ügyfelek mennyi dobtak le magukról, de az elégedettek aránya folyamatosan nő. Ahogy az Amerika nagyasszonyaként emlegetett tévésztár vagyona is, amely az idén mintegy 300 millió dollárral gyarapodott a sikertörténet nyomán – írja a Bloomberg.

A rali pedig folytatódik, hiszen a cég megemelte idei profitvárakozásait. A módszerek fejlesztésébe, a technikai háttér kidolgozásába és az ügyfélvonzó marketingbe ölt dollármilliók meghozták az eredményt, az igazi áttörést azonban a 63 éves Oprah Winfrey csatlakozása hozta meg az 1963-ban alapított WW számára.

A műsorvezető két éve vásárolt 43,2 millió dollárért 10 százaléknyi részesedést a cégben, s bekerült az igazgatóságba. Winfrey vállalta, hogy ő lesz a cég arca, a WW nagykövete. Beszállásakor 7 dollár alatt járt az árfolyam, ma 54-ért cserélnek gazdát a papírok, befektetése 334 milliót ér. Az 5 százalékos részvényopciójával félmilliárdosra hízik pakettjének értéke. A médiasztár vagyona a Forbes szerint meghaladja a 3,1 milliárd dollárt.

Weight Watchers Oprah fogyókúra
Kapcsolódó cikkek