Pénz- és tőkepiac

Kínai-magyar tőkealap indul

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) tulajdonában álló MFB Invest Zrt. és a kínai tulajdonban álló Chi Fu Investments (Chi Fu) működik majd együtt a jövőben.

Szándéknyilatkozatot írt alá a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) tulajdonában álló MFB Invest Zrt. és a kínai tulajdonban álló Chi Fu Investments (Chi Fu), amelynek értelmében a felek kifejezték szándékukat egy közös magántőkealap létrehozására – számolt be a hírről az MFB sajtóközleményben.

A megállapodás értelmében az alap kiemelt célja a tervezett közös befektetések révén a magyar gazdaság fejlesztése lesz, illetve a magyar vállalkozások magas hozzáadott értékű fejlesztési beruházásainak támogatását is el kell végeznie. A szándéknyilatkozat értelmében az együttműködők elkötelezték magukat a finanszírozási piac hiányosságainak felszámolása mellett is.

A Chi Fu Investments és az MFB Invest közös alapja a tervek szerint magyar vállalatokba fektet tőkét, jelentősen hozzájárulva a vállalkozások nemzetközi versenyképességének növeléséhez. Az alap tőkéjéhez 50-50 százalékban járul hozzá a Chi Fu és az MFB.

A szándéknyilatkozat aláírását követően véglegesítésre kerülnek a tőkealap létrehozásának részletei, az alap várhatóan 2018 közepén kezdheti meg működését.

Chi Fu tőkealap MFB
Kapcsolódó cikkek