Pénz- és tőkepiac

A legtöbb elemző bízik a Whirlpool árfolyamának emelkedésében

Az amerikai háztartásigép-gyártó vállalat harmadik negyedéves gyorsjelentése nem sikerült túl fényesen, ráadásul a menedzsment az éves előrejelzését is mérsékelte, így az árfolyam jelentősen csökkent.

Fontos szintekhez esett vissza a Whirlpool árfolyama. Az amerikai háztartásigép-gyártó vállalat harmadik negyedéves gyorsjelentése nem sikerült túl fényesen, ráadásul a menedzsment az éves előrejelzését is mérsékelte, így az árfolyam jelentősen csökkent. Ehhez az is hozzájárult, hogy a Sears megszünteti a Whirlpool termékeinek értékesítését, miután árazási kérdésekben nem tudott megállapodni a két vállalat.

Az esés egészen a hosszú távú emelkedő trendvonalig, valamint a 160 dollárnál található ellenállásig tartott, amelyek elég erősnek bizonyultak ahhoz, hogy megállítsák a zuhanást. A múltban már többször is fordulni tudott az emelkedő trendvonalról a erre most is jó esély lehet. Alapvetően az elemzőházak is pozitívan tekintenek a papírra, az átlagos célárfolyam 189,4 dollárnál alakul, ez alapján több mint 17 százalékos emelkedési potenciált látnak az árfolyamban. Ezenfelül az is pozitív lehet, hogy a legalacsonyabb célárfolyam is csak 160 dollárnál van.

Technikailag ha a részvény fordulni tud a jelenlegi szintekről, akkor első körben a 167 dollárnál lévő ellenállást vehetné célba az árfolyam, ami 3,3 százalékos emelkedést jelentene. Ha ezt az akadályt át tudja lépni, akkor az 50 napos mozgóátlag lehet a cél 7,8 százalékos, vagy akár a 200 napos mozgóátlag 11 százalékos potenciállal.

Ha mégis felülkerekednének az eladók a Whirlpoolnál, akkor a 160 dolláros támasz alatt, 158,5 dollár körül érdemes elhelyezni egy stop-loss megbízást. Ha a 174,3 dollárnál húzódó 50 napos mozgóátlag célszintjével számolunk, akkor 4,4-es hozam-kockázat arányt kapunk, ez kedvező belépési pont lehet.

Whirlpool árfolyam
Kapcsolódó cikkek