Pénz- és tőkepiac

A BÉT felfüggesztette a Konzum-részvények kereskedését

A kereskedés felfüggesztésére a Konzum bejelentésére után került sor.

A Budapesti Értéktőzsde Zrt. (BÉT) vezérigazgatója kedd reggel felfüggesztette a KONZUM Befektetési és Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (Konzum) törzsrészvényeinek tőzsdei kereskedését a 2017. december 12-i tőzsdenapon a kereskedés kezdetétől a tőzsdenap hátralevő részére, a „Lezárás szakasz” kezdetéig – derül ki a BÉT honlapjára kikerült határozatból.

A közlemény azonban azt is tartalmazza, hogy amennyiben a Konzum értékpapírjainak kereskedését befolyásoló információ a felfüggesztés fenti időtartamának vége előtt a tőzsdei szabályoknak megfelelően nyilvánosságra kerül, úgy a vezérigazgatója a felfüggesztett törzsrészvények kereskedését határozattal visszaállíthatja.

A BÉT vezérigazgatója egyúttal kötelezte a Konzumot, hogy a felfüggesztést kiváltó okkal kapcsolatos rendkívüli tájékoztatását a tőzsdei szabályoknak megfelelően tegye közzé.

A felfüggesztés elrendelését megelőzően a Konzum arról tájékoztatta a tőzsdét, hogy 2017. december 12-én olyan döntést kíván nyilvánosságra hozni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja, erre tekintettel kérelmezte részvényei kereskedésének fentiek szerinti felfüggesztését – áll a közleményben.

A CIG Pannónia kereskedését is felfüggesztették

A Konzumhoz hasonlóan a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. törzsrészvényeinek tőzsdei kereskedését is felfüggesztette a keddi napra a BÉT vezérigazgatója.

A BÉT vezérigazgatója a felfüggesztést elrendelő döntését a befektetők érdekeinek védelmével, illetve a piac információkkal történő ellátásával indokolta.

https://www.vg.hu/penzugy/zold-utat-kapott-tokeemeles-konzumnal-707393/

 

BÉT kereskedés felfüggesztése Konzum
Kapcsolódó cikkek