A rovat támogatója: Budapesti Értéktőzsde Zrt.
Pénz- és tőkepiac

Nyertes és vesztes is lett a Forrás

A nap vesztese 7,5 százalékos mínusszal a Forrás osztalékelsőbbségi részvénye lett, miközben a Forrás törzsrészvénye 10,1 százalékkal drágult.

A Budapesti Értéktőzsde fő mutatója, a BUX 0,1 százalékos emelkedéssel 38 847 ponton zárt tegnap, átlag alatti, 10,8 milliárd forintos forgalom mellett. Jó hangulatban, csaknem 1 százalékos plusszal indult a kereskedés, de a BUX utána folyamatosan csökkent, és zárásra épp hogy a pozitív tartományban maradt. Az OTP 0,3, a Richter 0,4 százalékkal drágult. A Mol árfolyama 0,1, a Magyar Telekomé 0,7 százalékkal esett.

A nap nyertese 15 százalékos drágulással, de rendkívül szerény forgalommal az EHEP volt. A nap vesztese 7,5 százalékos mínusszal a Forrás osztalékelsőbbségi részvénye lett, miközben a Forrás törzsrészvénye 10,1 százalékkal drágult. A BUMIX 0,5 százalékkal csökkent.

A nyolcvanas évek óta legnagyobb amerikai adóreform elfogadását vegyesen fogadták az euró­pai piacok. A DAX egész nap mínuszban volt, és a többi vezető európai index is esett 0,3–0,8 százalékkal. A Dow Jones és az S&P 500 mutató viszont 0,1 százalékos pluszban, a Nasdaq 0,2 százalékos mínuszban állt kora este.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek