Pénz- és tőkepiac

Jászai Gellért cáfolja a tőzsdei pletykákat

Határozottan cáfolta a Világgazdaságnak az egyre terjedő felvásárlási pletykákat a Konzum-csoport elnök-vezérigazgatója, résztulajdonosa.

Határozottan cáfolta a Világgazdaságnak az egyre terjedő felvásárlási pletykákat Jászai Gellért, a Konzum elnök-vezérigazgatója, résztulajdonosa, aki szerint

a Konzum-csoport, az Opus Global, illetve a tőzsdei társaságok nagy tulajdonosai nem terveznek egyetlen további tőzsdén jegyzett társaságban sem tulajdonrészt szerezni.

Jászai szerint viszont a korábban bejelentett, ágazatspecifikus terjeszkedés tovább folytatódik, amelynek keretében olyan akvizíciókra törekednek itthon és a régióban, amelyek jól illeszkednek a már meglévő iparági portfóliókhoz.

Jászai Gellért, a Konzum-csoport elnök-vezérigazgatója, résztulajdonosa.
Fotó: MW / Kurucz Árpád

Az elmúlt hónapokban a társasággal, illetve a tulajdonosi körrel – elsősorban Mészáros Lőrinccel – több tőzsdei céget is hírbe hoztak, legutóbb a NordTelekom és a Futuraqua árfolyamát tépték meg (részletek a pénteki Világgazdaságban), de emellett többek között az EstMedia, a Nutex, OTT1 és az Altera esetében is elterjedt a pletyka, hogy felvásárlási célpontokká váltak.

Jászai szerint a már bejelentett tranzakciókon kívül a meglévő három tőzsdei cég mellé (Konzum, Opus, Appeninn, és a közgyűlés döntése és az MNB felügyeleti jóváhagyása után már a CIG Pannónia is portfólióba kerülhet) további BÉT-en jegyzett társaságokat már nem kívánnak felvásárolni.

A társaság a BÉT honlapján közzétett közleményben is reagál a piacon keringő pletykákra.

Jászai Gellért Opus Konzum
Kapcsolódó cikkek