Pénz- és tőkepiac

Folytatódhat még a Mol-árfolyam gyengülése

Nincs jó passzban a hazai börze, a BUX index január közepe óta folyamatosan esik.

Nincs jó passzban a hazai börze, a BUX index január közepe óta folyamatosan esik. Egy támaszhoz érkezett az árfolyam 38 240 pontnál, amelynek letörésével a tavaly decemberi szintre esne vissza a kurzus. Alatta 37 560 pontnál látható a következő támasz, rövid távon nagy valószínűséggel elérhető ez a szint. A blue chipek közül egyedül az OTP tudja tartani magát, de itt is van még tér egy kisebb lejtmenetre.

Február elején ismét lendületes emelkedés bontakozott ki az OTP-ben, de az ellenállást jelentő 11 780 forintnál található legutóbbi maximum elérése után megtorpant az árfolyam.

Innen korrekció indult, a papír visszatesztelte a 10 970 forintnál húzódó kitörési szintet. Ez egy fontos támasz, amíg felette tartózkodik az árfolyam, addig a technikai kép pozitív.

A 11 780 forintnál található történelmi maximum áttörésével indulhatna látványosabb emelkedés a papírban.

A Mol lejtmenete január közepe óta tart, és időközben több fontos szint is elesett.

Sérült a hosszú távú emelkedő trendvonal, illetve a 200 napos mozgóátlag, és a tavalyi év közepe óta nem látott minimumra esett a kurzus. Egyelőre fordulós jelzések nem láthatók a grafikonon, erősebb támasz sincs a közelben, ezért folytatódhat az olajpapír esése.

Rosszul indult a február a Richternél, de másfél héttel ezelőtt sikerült talpra állnia az árfolyamnak.

A hónap elején a 6370 forintos támasz letörése hozta meg az esést a gyógyszerpapírban, majd rövid idő alatt 5430 forintig süllyedt az árfolyam. Itt megérkezett a fordulat, és a múlt héten 6030 forintig kapaszkodott vissza a kurzus. A 20 napos mozgóátlag állította meg a papírt, amely felett több ellenállás is húzódik a közelben. A technikai kép ugyan kedvezően fest rövid távon, de még nehéz eldönteni, hogy az esés korrekciója látható, vagy folytatódik-e tartósabban az emelkedés. Hamarosan kiderülhet, hogy sikerül-e a Richternek leküzdenie az útjában álló ellenállásokat.

A múlt héten a Magyar Telekomnál az esésé volt a főszerep.

Az árfolyam emelkedése elakadt a 471 forintnál húzódó 200 napos mozgóátlagnál, ahonnan egy intenzív fordulatot követően látványosan esett a kurzus. Az elmúlt hónapok során 457 forintnál kirajzolódott támaszt jelentő mélypontok sem állították meg a Magyar Telekom süllyedését, így tavaly május óta nem látott szintre esett az árfolyam. Még látható egy támasz 453 forintnál, amelynek letörésével 2016 októbere óta nem látott mélypontig süllyedne a kurzus, és kiesne a távközlési papír abból a sávból, amelyben már majdnem egy éve tartózkodik. Ha rövid távon nem érkezik meg a fordulat, akkor egy eső trend is kialakulhat a Magyar Telekomban.

Magyar Telekom OTP technikai elemzés BUX Mol tőszde Richter
Kapcsolódó cikkek