Pénz- és tőkepiac

Kedvező finanszírozási forrásokhoz jutott az Eximbank

Sikeres forrásbevonást hajtott végre az Eximbank egy 100 millió eurós és egy 250 millió USD összegű általános finanszírozási célú, hosszú lejáratú hitelkeret-szerződés megkötésével – közölte a pénzintézet szerdán.

Az Eximbank hitelezési tevékenységének támogatása és a lejáró adósságának megújítása érdekében februárban sikeresen zárt egy 100 millió euró és egy 250 millió amerikai dollár összegű, általános finanszírozási célú, hosszú lejáratú hitelügyletet.

A hitelfelvételeken keresztül az Eximbank kedvező finanszírozási forrásokhoz jut, ezáltal a hazai exportáló vállalkozások részére hatékony finanszírozási szolgáltatásokat nyújthat.

A hiteltranzakciók következtében – összhangban a jelenlegi pénz- és tőkepiaci környezettel – az Eximbank forrásköltsége az üzleti tervben foglaltaknak megfelelően tovább mérséklődik. Az Eximbank forrásköltsége alacsonyan tartásával egyúttal az állami költségvetési erőforrások felelős felhasználásához is hozzájárul.

Az Eximbank stratégiai partnerségben működik együtt a hazai hitelintézetekkel. Az exporthiteleket közvetlenül, továbbá a magyar bankrendszeren keresztül is eljuttatja a hitelfelvevőkhöz. Így az exportáló KKV-k a hazai hitelintézetek többségének széles körű fiókhálózata által hatékonyan részesülhetnek az előnyökből.

Gazdaságpolitikai ösztönző eszközként az Eximbank, a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt.-vel közösen arra törekszik, hogy – megteremtve a finanszírozáshoz szükséges kedvező feltételeket – továbbra is sikeresen támogassa a magyar exportszektor bővülését.

hitelkeret Eximbank FINANSZÍROZÁS hosszú lejáratú kkv
Kapcsolódó cikkek