Pénz- és tőkepiac

Növekszik a hazai privátbanki szektor

Jelentős mértékben, 8,6 százalékkal nőtt tavaly a privátbanki szektorban kezelt vagyon összege, miközben a piaci koncentráció fokozódott.

Tavaly – a 2016-os év végéhez képest -jelentős mértékben, 8,6 százalékkal, 4 200 milliárd forint fölé nőtt a magyarországi privátbanki piac volumene , ezzel az egy ügyfélre eső meghaladta a 100 millió forintot – mutatott rá a 2006 óta félévente elkészülő Portfolió Privátbanki Felmérés legfrissebb adatgyűjtése. Jelenleg a magyar háztartások bruttó pénzügyi vagyonának csaknem 10 százaléka van privátbanki ügyfelek kezében.

Forrás: MTI Fotó: Marjai János

Mindeközben fokozódik a hazai privátbanki piaci koncentráció, az öt legnagyobb szolgáltató kezében van a piaci összvagyon 74 százaléka

- derül ki az MKB Bank közleményéből.

Az MKB Private Banking a piaci növekedést meghaladó mértékben, 23 százalékkal bővítette állományait a tavalyi év folyamán, ezzel tovább erősítette a bank pozícióit ebben a piaci szegmensben.

Az MKB Private Banking az év végén kezelt, 424 milliárdos vagyonával 12,8 százalékos részesedést ért el a 6o millió forint feletti ügyfélkörben

- tájékoztatott a hitelintézet.

A közlemény szerint az MKB Bank állandó stratégiai célja a privátbanki üzletág folyamatos erősítése. Ennek érdekében jelentős erőforrásokat fordít az üzletág fejlesztésére mind humán-, mind informatikai erőforrások tekintetében. Befektetés-szakmai területen fontos lehetőségeket biztosít a további fejlesztésekre az MKB Private Banking és az MKB-Pannónia Befektetési Alapkezelő közötti együttműködések lehetőségrendszere.

MKB Bank MKB Private Banking privátbanki szolgáltatók
Kapcsolódó cikkek