Pénz- és tőkepiac

Spar-üzleteket vásárol az Appeninn

Az Appeninn az Erste két befektetési alapjától vesz meg 18 olyan ingatlant, amelyeket Sparok bérelnek. A tranzakció értéke közel 4,5 milliárd forint. A Spar Magyarország a hírre reagálva közölte, hogy továbbra is üzleteik bérlik az érintett ingatlanokat.

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. bejelentette, hogy az Erste Alapkezelő Zrt. Ingatlan Befektetési Bizottsága hozzájárult ahhoz, hogy az Appeninn megvásároljon 18, az Erste Alapkezelő által kezelt és az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap, valamint az Erste Nyíltvégű Euro Ingatlan Befektetési Alap tulajdonát képező ingatlant – közölte a BÉT honlapján az Appeninn.

Az érintett ingatlanokat a Spar Magyarország Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság bérli. Ezek vidéki nagyvárosokban, üdülőhelyeken, megyeszékhelyeken illetve Pest megyei településeken találhatóak.

A tranzakció teljes ügyleti értéke 14,5 millió euró, azaz megközelítőleg 4,5 milliárd forint.

Az ingatlanok bérbeadásából származó éves bevétel pedig 1,85 millió euró, amely 12,73 százalékos hozamot jelent a tranzakció teljes ügyleti értékéhez viszonyítva – közölte a cég.

A tranzakcióval az Appeninn tulajdonába kerül összesen több mint bruttó 18 ezer négyzetméternyi kereskedelmi terület mellett, a felépítményekhez tartozó összesen közel 80 ezer négyzetméternyi telekingatlan és kevéssel több, mint 1200 parkolóhely is – olvasható az Appeninn közleményében.

A hírre az Appeninn árfolyama kilőtt, és egy óra körül közel plusz 8 százaléknál tartott.

Továbbra is a Spar bérli az ingatlanokat

„A nevezett bejelentés egy ingatlanpiaci tranzakciót takar, melynek keretében

az ingatlanok tulajdonosi háttere változott csupán meg, míg azok bérlője továbbra is a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. maradt.

Ez a tranzakció üzleteink működését semmilyen formában nem érinti, a bérleti szerződésünk változatlan formában a továbbiakban is él” – közölte a hírre reagálva a Spar Magyarország.

ERSTE Alapkezelő Zrt. Appeninn Holding Nyrt. SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft
Kapcsolódó cikkek