Pénz- és tőkepiac

Újabb rekordévet tudhat maga mögött a Simple

A tavalyi évben a Simple alkalmazáson keresztül indított vásárlások forgalma a duplájára, száma pedig háromszorosára emelkedett. A vásárlások összértékét tekintve továbbra is az autópálya-matrica vásárlás, míg a tranzakciók számát tekintve a parkolás funkció a legnépszerűbb. A SimplePay online fizetési megoldás 2017-ben összesen 37 milliárd forint forgalmat generált valamint több száz új partnerrel és 1100 új webshoppal gyarapodott az elmúlt évben.

Összesen több mint 2,343 milliárd forint értékben indítottak vásárlásokat 2017-ben a Simple alkalmazáson keresztül a felhasználók. Ez több mint 217 százalékos bővülést jelent az egy évvel korábbi eredményhez képest. A tranzakciók számát tekintve is jelentős növekedést hozott 2017 a Simple számára; ugyanis amíg 2016-ban 416 ezer tranzakció valósult meg az alkalmazáson keresztül, addig tavaly ez a szám már 1,32 millióra emelkedett – írja közleményében az OTP Mobil.

A felhasználók körében 2017-ben is a parkolás és az autópálya-matrica vásárlás voltak a legnépszerűbb funkciók. Előbbi szolgáltatást összesen 927 ezer alkalommal használták 468 millió forintos forgalmat generálva. Matricát pedig összesen 142 ezer alkalommal vásároltak 721 millió forint értékben.

Emellett egyre többen vásárolnak mozijegyet is a Simple alkalmazáson keresztül. A tavalyi év során összesen 303 millió forintot költöttek 180 000 darab belépőre – közölte a pénzintézet.

A siker kulcsa a folyamatos fejlesztés

Az OTP Mobil közleményében kiemeli, 2017 nyarán újabb mérföldkőhöz érkezett a digitális fejlesztések terén, amikor elindította érintéses mobilfizetési megoldását, a Simple alkalmazásba integrált szolgáltatás ugyanis hatalmas sikereket hozott.

A szolgáltatás 2017 júniusi indulása óta, több mint 750 000 alkalommal több, mint 3 milliárd forint értékben vásároltak a Simple felhasználók az NFC-s technológia segítségével.

A tavaly szeptemberben bemutatott Simple kártya megoldásnak köszönhetően pedig már bármely bank ügyfele számára elérhetővé vált a mobilfizetés élménye.

A SimplePay, az OTP Mobil online fizetési megoldásának forgalma alig egy év alatt négyszeresére emelkedett, és 2017-ben elérte a 37 milliárd forintot. A rendszer 2016-os indulása óta eddig összesen majd 5 millió tranzakciót kezelt sikeresen, összesített forgalma pedig átlépte az 55 milliárd forintot.

A 2017-es évet értékelve dr. Al-Absi Gáber Seif, az OTP Mobil ügyvezető igazgató helyettese a Simple alkalmazást és a SimplePay szolgáltatást összekötő Simple fiók létrejöttét emelte ki: „A sikerünk kulcsa a folyamatos fejlesztés, az hogy olyan megoldásokra törekszünk, amelyek mind a partnereink, mind az ügyfeleink életét egyszerűbbé teszik. A tavalyi év során átjárást teremtettünk két termékünk, a Simple alkalmazás és az általunk fejlesztett és üzemeltetett online fizetési felület, a SimplePay között. A fejlesztésnek köszönhetően a Simple fiókkal rendelkező felhasználók most könnyebben fizethetnek 3500 SimplePay partner webáruházban, míg a partner kereskedőink több százezer potenciális vásárlót érhetnek el minden további fejlesztés nélkül. A pozitív várakozásainkat igazolja, hogy a szolgáltatás első negyedévében már több mint 16 000 tranzakció történt Simple fiókkal, mintegy 200 millió forint értékben”

https://www.vg.hu/vallalatok/egyre-kedveltebb-az-online-autopalya-matrica-vasarlas-769637/

OTP Mobil autópálya-matrica SimplePay parkolás OTP Simple
Kapcsolódó cikkek