Pénz- és tőkepiac

Újra egyetemistákkal ötletel a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank több hazai felsőoktatási intézménnyel közösen idén is meghirdeti „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!” című, a pénzügyi kultúra és tudatosság fejlesztését célzó hallgatói ötletpályázatát.

A Magyar Nemzet Bank (MNB) a tavalyi kiemelt hallgatói érdeklődésre és a színvonalas pályaművekre tekintettel ebben az évben is meghirdeti, immáron hét hazai vezető felsőoktatási intézménnyel (Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Debreceni Egyetem, Miskolci Egyetem, Neumann János Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, illetve a Széchenyi István Egyetem) közös egyetemi hallgatói ötletpályázatát – tájékoztatott közleményében a jegybank.

Képünk illusztráció Fotó: AFP

A tavaly útjára indított „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!” pályázattal a közlemény szerint

a jegybank kiemelt célja, hogy a pénzügyi fogyasztóvédelem további erősítése érdekében a fiatal generációt is bevonja – azok ötleteivel, javaslataival – a magyar fogyasztók pénzügyi kultúrájának és pénzügyi tudatosságának fejlesztésébe.

A pályázati kiírás szerint az érintett egyetemi hallgatóknak az előzetesen megadott témakörökhöz kapcsolódóan olyan átgondolt, érdekfeszítő és kreatív koncepciót kell kidolgozniuk, amelynek felhasználásával széleskörűen, költséghatékonyan érhetők el a fogyasztók. A jelentkezők idén három aktuális pénzügyi témakörből választhatnak: „Kamatkockázat kezelése; Pénzügyileg sérülékeny csoportok elérése; illetve a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel Kalkulátor népszerűsítése.”

A nyertes pályázókat az MNB pénzjutalomban részesíti, majd ezt követően megvizsgálja, hogy a koncepció megvalósítható-e és beilleszthető-e a jegybank fogyasztóvédelmi tevékenységébe – közölte a jegybank.

pénzügyi tudatosság Magyar Nemzeti Bank egyetemek pénzügyi kultúra
Kapcsolódó cikkek