Pénz- és tőkepiac

Még mindig tart a kiárusítás a Buda-Cashnél

Nagyon elhúzódott a Buda-Cash felszámolása, érdeklődés hiányában több vagyontárgy esetében is kényszerűen csökkenteni kellett az árverési minimálárat.

Három évvel a felszámolási eljárás elindulása után is folyamatosan hirdeti a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) a Buda-Cash érdekeltségébe tartozó bankok eszközeit, arra azonban kicsi a remény, hogy a brókercég százmilliárd forintos nagyságrendű adósságát ezek értékesítéséből fedezzék.

Az Elektronikus Értékesítési Rendszerben (EÉR) jelenleg hét olyan ingatlanra is lehet licitálni, amelyek az ÉRB Bank tulajdonában vannak. Ezek közül a legnagyobb értékű egy miskolci ipari ingatlan.

Forrás: MW

A telephely az egykori Digép területén található, az állapota teljesen leromlott. Az 1950-es években emelt négyszintes épület korábban üzemcsarnokként és szociális blokként (irodák, öltözők, vizesblokkok) funkcionált.

A kiírás szerint az áram földkábelen érkezett az üzembe, az elektromos kapcsoló- és elosztószekrények ki vannak belezve, a gáz, az áram és a víz is ki van kapcsolva. A födémen több helyen beázások nyomait látni, a vakolat és a csempe sok helyen hullik, a padlózat töredezett.

A PSFN első körben még 70 millió forintot szeretett volna kapni a lerobbant ingatlanért, azután folyamatosan csökkentette a kikiáltási árat. A jelenlegi, immár ötödik aukción már 20 millió forintért is megválna az épülettől,

amelynek becsértéke egyébként 40 millió forint.

Ezenkívül hat másik ÉRB-s ingatlant is árul még a felszámoló. Bár az ingatlanárak elvileg országszerte felfelé mennek, a kiírásokon ez nem látszik. Egy tiszaladányi társasházi lakást hárommillió forintos minimáláron próbál eladni a PSFN, és ez már a negyedik árverés. Az elsőn tavaly májusban még 6,2 millió forint volt ugyanennek a lakásnak a becsértéke.

További részletek a Világgazdaság szerdai számában olvashatók.

felsszámolás Buda-Cash árverés minimálár
Kapcsolódó cikkek