Pénz- és tőkepiac

Kitüntették a BlackRock budapesti vezetőjét

Kitüntetést adott át a BlackRock Budapest alapkezelő ügyvezető igazgatójának a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adta át Melanie Seymournak, a BlackRock Budapest alapkezelő ügyvezető igazgatójának Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten.

A miniszter a kitüntetést indokolva kiemelte: a BlackRock alapkezelő magyarországi befektetése nem csupán munkahelyteremtő beruházás volt, hanem azt is megmutatta, hogy a külföldi tapasztalatszerzést követően van lehetőség a magyar fiatalok hazatérésére.

A kormány nagyra értékeli az alapkezelő bizalmát Magyarország iránt és üdvözli, hogy a BlackRock budapesti irodájában már 300-an dolgoznak – jelentette ki Szijjártó Péter.

Melanie Seymour a kitüntetés átvételét követően a cég budapesti innovációs központjának megnyitását a magyar fiatalok tehetségével indokolta. Hangsúlyozta, hogy a Magyarországon megismert gondolkodás nagyon közel áll ahhoz, amit a BlackRock képvisel, és mindezt hasznosítani tudja az üzleti kultúra kiépítésében.

A vártnál nagyobb nyereséget termelt a világ legnagyobb pénzügyi befektető társasága, az amerikai BlackRock a tavalyi negyedik negyedévben, miután több tőkét vonzott tőzsdei befektetési alapjaiba (ETF).

 

állami kitüntetés Szijjártó Péter alapkezelő BlackRock Budapest
Kapcsolódó cikkek