Pénz- és tőkepiac

Jó befektetés lehet az aranypapír

Befektetői szemmel nézve is ígéretesen fest a Newmont Mining Corporation technikai képe, ugyanis fontos szinteket tört át az aranybányászattal foglalkozó vállalat árfolyama az utóbbi napokban.

Április elején, az 50 napos mozgóátlag tesztelését követően lódult meg a világ egyik legnagyobb aranybányászattal foglalkozó vállalatának a részvényárfolyama, a vágta során sikerült áttörnie a 39,5 dolláros szintnél kiépített ellenállást, ráadásul a csökkenő trendvonal sem tudta útját állni a további emelkedésnek.

A bányapapír megítélését illetően az elemzőházak is optimisták, ugyanis az átlagos célárfolyam 44,2 dollárnál húzódik, amelynek alapján 6,8 százalékos potenciált látnak a részvényben. Fontos azonban megjegyezni, hogy a Newmont Mining árfolyamára hatással van az arany árfolyamának mozgása, így egyidejűleg fontos azt is figyelemmel kísérni. Az arany kilátásait illetően alapvetően optimisták vagyunk a folyamatosan megújuló és fokozódó nemzetközi geopolitikai feszültségek miatt.

Negatív irányban viszonylag sűrűn találhatunk támaszszinteket, amelyek könnyen stopolhatóvá tennének egy long pozíciót. Egy esetleges negatív turbulencia kialakulása esetén a 39,5 dolláros ellenállás, valamint az 50 napos mozgóátlag 38,6 dollárnál jelent gyengébb támaszt. A fontosabb szinteket azonban a 38 dollárnál húzódó emelkedő trendvonal, valamint a 200 napos mozgóátlag jelenti 37,4 dollárnál, amelyek letörése a technikai kép elcsúfításával járna.

A hosszabb távú heti grafikon talán még mutatósabb képet fest. A csökkenő trendvonal áttörésével szabad utat kapott a a további emelkedés irányába, amelynek célja első körben a 45 dollár lehet, 9 százalékos felértékelődéssel.

Növekvő aranyárfolyam mellett nem kizárt egy ennél nagyobb emelkedés sem, azonban még korai lenne erről beszélni.

Az első negyedéves gyorsjelentését április 26-án, az amerikai piacnyitás előtt teszi közzé a Newmont Mining, az elemzők szinte minden fontosabb soron emelkedést várnak.

arany aranypapír Newmont Mining
Kapcsolódó cikkek