Pénz- és tőkepiac

Magyarországon üléseznek az értékpapír felügyeletek

Az Értékpapír Felügyeletek Nemzetközi Szervezete Budapesten tartja éves konferenciáját hétfőtől péntekig, a szervezet most ülésezik először Közép-Kelet-Európában. A konferencia megnyitó beszédét Windisch László, az MNB alelnöke tartotta.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nem konvencionális eszközök alkalmazásával megfelelő válaszokat adott a gazdasági válság és a tőkepiac kihívásaira, erősítette a magyarországi pénzügyi rendszer stabilitását – mondta Windisch László, az MNB alelnöke az Értékpapír Felügyeletek Nemzetközi Szervezete (angol rövidítéssel IOSCO) éves konferenciáján tartott megnyitó beszédében Budapesten.

Windisch László, az MNB alelnöke (j2)
Forrás: Teknős Miklós

A konferencia csaknem 550 résztvevője áttekinti többek között a mesterséges intelligencia és a robotok szerepét a pénzügyi szolgáltatások jövőjében, a fintech innovációk és a digitalizáció kihívásait.

Az 1983-ban alapított, madridi székhelyű IOSCO a világ 115 országának és régiójának több mint 200 értékpapír-felügyeletét, tőzsdéjét, tőkepiaci szövetségét és nemzetközi hatóságát tömöríti.

Windisch László hangsúlyozta: az IOSCO-nak, mint nemzetközi szervezetnek kulcsszerepe van a nemzetközi pénzügyi rendszer működését érintő előírások, szabályok kidolgozásában és bevezetésében, azok alkalmazásában.

Versenyt és lehetőségeket is hoz a fintech forradalom

Óriási versenyt fog generálni a pénzügyi szektorban a fintech forradalom, aki lemarad a fejlesztésekkel, középtávon nem fog tudni helytállni, elveszítheti ügyfelei és piaca jó részét – mondta Windisch László, az MNB pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnöke a jegybank Innováció és stabilitás: FinTech lehetőségek és kihívások című konferenciáján április 20-án Budapesten.

 

értékpapír felügyelet Windisch László IOSCO MNB konferencia
Kapcsolódó cikkek