Pénz- és tőkepiac

Egyre egzotikusabb az OTT-One

Már nemcsak a vénaszkennerrel, de a blokklánc-technológiával is üzletel a vállalat Afrikában és a Közel-Keleten, miközben a kolumbiai szál is él.

Csütörtökön már a kereskedés első órájában 50 milliós forgalmat csinált a nyolcforintos réssel nyitó OTT-One, s a forgalom délutánra a százmillió forintot is meghaladta. Szerdán este érkezett a hír, hogy a társaság értékesítési ügynöki és viszonteladói szerződést kötött Dubajban bejegyzett partnerével. A szerződéssel az OTT-One nem kizárólagos jogosultságot biztosított a partnercég részére egyedi biztonságtechnikai megoldásainak promóciójára és viszonteladói értékesítésére az úgynevezett MENA-régióban, vagyis a Közel-Keleten és Észak-Afrikában.

A szerződés alapján a partner szerdán az első megrendelést is eljuttatta a magyar társaságnak. Ennek keretében az OTT-One egy olyan heterogén informatikai biztonsági rendszerből álló modulcsomag szállítására kapott megrendelést 2 millió 280 ezer euró értékben, amely egyéni virtualizációs implementációra épülő, blokkláncalapú hitelesített adatkövetést tud megvalósítani. A szerdai szerződéskötés és az annak alapján elnyert megrendelés visszaigazolja az OTT-One menedzsmentjének azt a várakozását, amely szerint a társaság biztonságtechnikai innovációi és fejlesztései nemzetközi piacokon is versenyképes megoldásnak számítanak – olvasható a közleményben.

A biometrikus azonosításra és más biztonsági megoldásokra egyre nagyobb az igény a világ országaiban
Fotó: Shutterstock

A cég terjeszkedése a MENA-régióban nem kelthetett különösebb meglepetést, miként a blockchaintechnológia alkalmazása sem újdonság, mivel idén márciusban már aláírtak öt afrikai ország – Kongói Demokratikus Köztársaság, Kongói Köztársaság, Kenya, Ruanda és Burundi – képviselőjével egy együttműködési megállapodást. Ez arról szólt, hogy a szerződő országok fizetős orvosi ellátási szolgáltatások igénybevételére Magyarországra utaztatnak magánellátást igénybe vevő pácienseket. Ebben a folyamatban biztonságos betegadat-kezelő megoldásokat és vénaszkenner-alapú betegazonosító rendszereket biztosít közreműködő partnerként az OTT-One, amely ezen felül blockchainalapú elszámolási, adatkezelési megoldásokat is szállít.

A cég vezető sztorija a vénaszkenneres megoldás. Ez az olyan, biometrikus azonosításon alapuló szoftveres szolgáltatások közé tartozik, amelyeknél az azonosításhoz nem elég egy eszköz (token) birtoklása és a jelszó (PIN), hanem a jelszó használatára jogosult személynek fizikailag is jelen kell lennie.

A teljes cikk a Világgazdaság pénteki számában olvasható

kispapír biometrikus azonosítás blokklánc OTT-ONE
Kapcsolódó cikkek