Pénz- és tőkepiac

A pályán nem, de az üzletben rekordot döntött a Manchester United

A Manchester United még soha nem ért el ilyen magas bevételeket. A pénzügyi számokat elnézve az angol focicsapatnál nincsenek nagy gondok.

Rekordot döntött a neves brit futballcsapat, a Manchester United az előző szezon kapcsán, mivel még soha nem ért el ilyen magas bevételeket. A pénzügyi számokat elnézve a csapatnál nincsenek nagy gondok, bár a profit kicsit kisebb lett, mint egy éve, de így is

közel 200 millió fontos tisztított EBITDA-eredményről számoltak be.

A jövőben folytatódhat a javulás. A menedzsment szerint az idei szezonban már 600 millió font fölé emelkedhet a bevétel, s az EBITDA-termelés a tavalyinál is erősebb lehet. Következésképp nem csoda, hogy az elmúlt években szépen erősödött a (pár hete már bőven 26 dollár fölé kapaszkodott az amerikai tőzsdén).

Fotó: AFP PHOTO / AARON M. SPRECHER

Ám összességében látni kell, hogy a pályán még akadnak gondok. A csapat eredményei továbbra sincsenek a Sir Alex Ferguson idején elért szinteken, s a mostani tendenciák alapján korántsem biztos, hogy ez idén változni fog. Emiatt a szponzori és meccsbevételek terén számottevő növekedést nem érdemes várni.

A csapat bevételei ugyanakkor nagyban függhetnek a BL- és PL-közvetítési díjak alakulásától is, és itt kedvező kimenetelre lehet készülni.

Optimisták vagyunk tehát a jövőt illetően, továbbra is bízunk a részvényben, ahogy már egy éve is bíztunk. Azóta közel 40 százalékkal van magasabb szinteken az árfolyam, s remélhetőleg a 26 fontos szintek ismét elérhetők lehetnek. Nem ártana persze a jobb teljesítmény a pályán sem, mivel a BL-helyekről való lemaradás csúnya turbulenciákat okozhat a tőkepiacon. Akik egy éve hozzánk hasonlóan derűlátók voltak, azok számára pedig már nem biztos, hogy egy ilyen gyengébb periódus viszontagságait érdemes vállalni.

 

részvény tőzsde Manchester United
Kapcsolódó cikkek