Pénz- és tőkepiac

A spekulációk hajtják az Est Mediát

Teljesen üres, ám jól megalapozott tőzsdei infrastruktúrával rendelkező cégként várja az új befektetőt az Est Media.

Teljesen üres, ám jól megalapozott tőzsdei infrastruktúrával rendelkező cégként várja az új befektetőt az Est Media – mondta a Trend FM-nek Balázs Csaba, a társaság egyetlen munkatársa, egyik nagytulajdonosa. Arról, hogy az új tulajdonos milyen vagyonelemeket hoz a cégbe, és mi lesz a társaságnak a vagyonkezelésen túl a tevékenységi köre, egyelőre csak spekulációk léteznek.

Andy Vajna nemrég 5 százalék feletti részesedést szerzett a cégben, így logikus lenne, ha a jókora médiaportfólióval rendelkező üzletember ebbe az irányba tolná a társaságot.

Balázs Csaba, az Est Media egykori elnök-vezérigazgatója szerint minden esetben meg kell vizsgálni, hogy például állami licenccel vagy frekvenciával rendelkező vállalatnak, így például a TV2-nek lehet-e tulajdonosa tőzsdei vállalat. Az elkötelezettség nagyságrendjétől függ, hogy az új nagytulajdonos bele kíván-e szólni a társaság életébe:

ha növeli részesedését, akkor nyilván nagyobb beleszólást szeretne.

Az árfolyam-reakció, valamint a közel 20 milliárd forintos piaci értékeltség a fokozott befektetői várakozásokat tükrözi, Balázs Csaba szerint Andy Vajna a szórakoztatóiparban dolgozott eddig, és nem az évszázad átveréseiben, ezért nem lehet az a célja, hogy egy tőzsdei infrastruktúra meghekkelésén keresztül jusson pénzhez.

Jó hír, hogy spekulánsok pörgetik a részvényt, hiszen hajlandók kockázatot vállalni, és nem otthon ülnek, várva a következő munkanélküli-csekket. Balázs Csaba hangsúlyozta, nem tervez eladni részvényeket, olyan lehetőségként tekint a cégre, mint a korábbi sikertörténetekre a hazai parketten.

Est Media Balázs Csaba
Kapcsolódó cikkek