Pénz- és tőkepiac

Keresett a ki-be kapcsolható balesetbiztosítás

Naponta több mint százan használják az NN Biztosító ki-be kapcsolható balesetbiztosítását – hangzott el egy csütörtöki háttérbeszélgetésen.

Kedvezően fogadta a piac az NN Biztosító on-demand rendszerű (ki-be kapcsolható) balesetbiztosítását, hiszen a három hónapja elérhető alkalmazást több mint százan – esetenként közel kétszázan – kapcsolják be naponta – hangzott el a pénzügyi szolgáltató csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Sztanó Imre elnök-vezérigazgató elmondta: a protect.me nevű termék nem csak Magyarországon, de nemzetközi szinten is egyedülálló, emellett könnyen hozzáférhető és olcsó konstrukció, miközben

150 aktivitáshoz kapcsolódóan köthetnek biztosítást okostelefonjuk segítségével az ügyfelek.

A könnyű hozzáférést alátámasztja, hogy egy felhasználó átlagosan két percet tölt az alkalmazásban. A protect.me felhasználóinak átlagéletkora 37 év: a legtöbben (35 százaléknyian) futáshoz használják a terméket, 27 százalék kerékpározáshoz, 20 százalék pedig túrázáshoz veszi igénybe.

Fotó: Pixabay

Az NN felmérése szerint a magyar balesetbiztosítási piacon még bőven van fejlődési potenciál, hiszen miközben a felnőtt lakosság 65 százaléka szenvedett már kisebb-nagyobb balesetet sportolás vagy egyéb aktivitás közben, addig csak 58 százaléknak van valamilyen, balesetre is fedezetet nyújtó biztosítása. Ebből a szempontból figyelemre méltóak a Magyar Nemzeti Bank adatai is, amelyek szerint

a balesetbiztosítási szerződések száma lassan ugyan, de csökken Magyarországon: miközben 2016. első negyedévére 620 ezer, 2018. második negyedévére már csak 605 ezer szerződést mutatott ki a statisztika.

A biztosító felmérése szerint a felnőtt magyar lakosság 69 százaléka nyilatkozott úgy, hogy aktívan tölti szabadidejét. A válaszadók 51 százaléka sportol rendszeresen, miközben 45 százalék azoknak az aránya, akik valamilyen könnyen elérhető aktivitást keresnek. Azok, akik sportolnak, átlagosan két sportágat űznek:

a legnépszerűbb sport a felmérés szerint a futás – ezt a válaszadók ötöde űzi rendszeresen –, majd az úszás következik 17, és a konditerem, fitnesz 12 százalékkal.

Valamilyen extrém sportot a válaszadók 15 százaléka próbált már ki, ám a fiatalok (18-29 évesek) körében jóval magasabb, 25 százalékos az arány. Kerékpározni a válaszadók 58 százaléka szokott: 58 százalékuk közlekedési eszközként használja a kerékpárt, egyharmaduk jár vele munkába, és 30 százalék azoknak az aránya, akik hobbi- illetve sportolási célra használ biciklit.

NN Biztosító balesetbiztosítás
Kapcsolódó cikkek