Pénz- és tőkepiac

Tovább menetelhet a Raiffeisen Bank

A Raiffeisen múlt szerdán megjelent gyorsjelentése még a legoptimistább piaci várakozást is felülmúlta.

A Raiffeisen múlt szerdán megjelent gyorsjelentése még a legoptimistább piaci várakozást is felülmúlta, és az elmúlt napok stabil árfolyam-emelkedésével a kurzus áttörte a csökkenő trendet. Ezzel jelentős tér nyílt meg a további emelkedéshez, hiszen a 200 napos mozgóátlagig szabad az út az árfolyam előtt.

Az emelkedést kihasználva, stop-loss megbízásunkat az eredeti 22,9 euróról a 20 napos mozgóátlag alá, 24,3 euróra emeljük fel, ezzel csökkentve pozíciónk kezdeti kockázatát. A gyorsan csökkenő 200 napos mozgóátlag miatt a 27,79 eurós kiszállási pontunkat is csökkentenünk kell, 27,69 euróhoz javasoljuk elhelyezni az új kiszállási pontot.

Fotó: Jaap Arriens / NurPhoto / AFP

A Raiffeisen erős harmadik negyedéves eredményeihez a növekvő bevétel és a költségek féken tartása járult hozzá, és csak kisebb mértékben származott az alacsony céltartalékképzésből. Ez pedig egészséges működésre és piaci környezetre utal, ami táplálja a következő időszakra vonatkozó várakozásokat is.

Az első három negyedévben 1,17 milliárd eurós profitot ért el a bankcsoport, éves célja (1,2 milliárd euró) lényegében már teljesült is, sőt nagyon megközelítette az eredmény előtti piaci konszenzust is, amely 1,26 milliárd euró volt az egész éves profitra. Az elmúlt napokban azonban az elemzők sem tétlenkedtek, az erős negyedéves teljesítményre reagálva tovább emelték várakozásaikat, és már csaknem 1,3 milliárd eurós adózott eredményre és 3,95 eurós egy részvényre jutó eredményre számítanak. Az utóbbival kalkulálva a továbbra is alacsony, 6,7-es előretekintő P/E-értékeltségen forog.

A 2019-es kilátások már kevésbé kedvezők, bár azok is emelkedtek az elmúlt hetekben. Jövőre 3,5 eurós egy részvényre jutó eredményt várnak, ezzel számolva 7,7-es előretekintő P/E-értékeltségen forognak a részvények, ami szintén kedvezőnek számít. A 2019-es év után pedig ismét emelkedő lehet az eredmény. Vagyis az árazás alapján még bőven lenne tere a további emelkedésnek.

Nagy András STRATÉGIA
Kapcsolódó cikkek