Pénz- és tőkepiac

Milliárdokra pályázhatnak a civilek

A felhívások a lebonyolító szervezet, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján jelentek meg.

Megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázati felhívásai, a civil szervezetek idén összesen 5,9 milliárd forintos keretösszegre nyújthatnak be pályázatokat – jelentette be a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára egy szakmai rendezvényen. Szalay-Bobrovniczky Vince elmondta, a felhívások a lebonyolító szervezet, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján jelentek meg.

A kiírás szerint a civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására fordítható, úgynevezett összevont pályázatokra 2019-ben 3,5 milliárd, míg a helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatására pedig csaknem egymilliárd forintot különítettek el.

Fotó: Vémi Zoltán

A keretösszegből a civil információs centrumok (cic) támogatására 380 millió, normatív támogatásokra 194 millió forint jut, ezen felül rendelkezésre áll a 832 millió forintot tartalmazó egyedi keret is – közölte a helyettes államtitkár.

Az egyszerűsített támogatások pályázatait február 22. és március 29., az összevont támogatási formára irányuló kérvényeket pedig január 16. és február 21. között lehet benyújtani.

civil szervezet pályázat
Kapcsolódó cikkek