Pénz- és tőkepiac

Nyitva áll az ajtó az OTT-One előtt

Haditechnikai eszközök gyártására és fejlesztésére szerzett jogosultságot az OTT-One, ezzel új kapuk nyíltak a társaság előtt.

Az OTT-One stratégiai partnerével, az iSRV Zrt.-vel együtt haditechnikai tevékenység folytatására szerzett engedélyt Budapest Főváros Kormányhivatala Kereskedelmi, Hadi­­technikai, Exportellenőrzési és Nemesfémhitelesítési Főosztályá­nak határozata alapján. A döntéssel a társaságok jogosulttá váltak haditechnikai eszközök gyártására, fejlesztésére, valamint az ezekhez kapcsolódó szolgáltatások nyújtására.

Ezzel a speciális titkosítási eljárások, valamint a Gecko fegyverszimulációs rendszer előtt nyílhat út

– nyilatkozta a Világgazdaságnak Kósa Gábor, az OTT-One fő részvényesének (iSRV Zrt.) tulajdonosa, egyben az OTT-One high-tech biztonságtechnikai üzletágának vezetője.

Mit is jelent ez pontosan a társaság számára? Ez az engedély egyrészt bizonyos termékek beszállításához szükséges, másrészt az eljárás illeszkedik abba a sorba, amelynek része volt tavaly decemberben a „NATO Beszállításra Alkalmas” minősítés megszerzése. Így az OTT-One a jövőben részt vehet a szaktárca által és a Biztonsági beruházási programja keretében meghirdetett beszerzési eljárásokon – értelmezte a hírt Kósa Gábor. Önmagában a NATO-minősítés nem volt elegendő – tette hozzá –, mert az nem vonatkozik automatikusan a haditechnikai eszközökre, hiszen egy cég akár élelmiszert vagy ruházati termékeket is beszállíthat.

Fotó: Shutterstock

A társaság a Gecko fegyverszi­mu­lációs rendszer európai, afrikai és ázsiai kereskedési jogait a kolumbiai székhelyű és az ottani védelmi minisztérium tulajdonában lévő Codaltec társasággal még tavaly májusban aláírt megállapodással szerezte meg. Ezzel a szimulációs rendszerrel a honvédelmi és rendvédelmi szervek, valamint a biztonságtechnikai cégek költséghatékonyabban és kevesebb korlátozással gyakorolhatják a fegyverhasználatot.

Az OTT-One és stratégiai partnere, az iSRV Zrt. a fegyverszimulációs rendszerrel a bővülő hazai tartalékos katonai képzésben juthat szerephez.

Az éleslövészet különösen költségigényes, és nemcsak különleges eszközökre, hanem speciális helyszínre és kiképzett személyzetre is szükség van hozzá. Ezzel szemben a Gecko elfér egy nagyobb bőröndben, és akár tantermi körülmények között is biztonsággal használható, így toborzó helyszínekre is olcsón telepíthető.

A teljes cikket a Világgazdaság csütörtöki számában olvashatja

hadiipar hadiipari cégek OTT-ONE
Kapcsolódó cikkek