Pénz- és tőkepiac

CIG-célárat emelt a Concorde

A CIG Pannónia részvényesei 7–7,5 százalékos hozamot érhetnek el azzal, hogy a biztosító az eredmény mellett a rendelkezésre álló tőke egy részét is megosztja velük.

Változatlanul felhalmozásra ajánlja a CIG Pannónia részvényeit a Concorde, a korábbi 12 hónapos, 484 forintos célárfolyamot viszont 496 forintra módosította. A céláremelést a társaság hétfő esti közleménye előzte meg, amely szerint osztalékfizetés helyett alaptőke-leszállítást hajtanak végre, és a névérték csökkentésével részvényenként 31,96 forint ütné minden CIG-tulajdonos markát.

Fotó: Földi D. Attila / Napi Gazdaság

Ezzel a módszerrel az osztaléknál magasabb összeg fizethető ki, hiszen az fedezete csak a tavalyi eredmény és az eredménytartalék lehet, míg alaptőke-leszállításkor a tőketartalék is felhasználható.

A 2018-as profit utáni osztalékvárakozás 18,40–20 forint volt részvényenként, kicsivel több, mint a fele a most javasolt juttatásnak.

A művelettel a CIG alaptőkéje 3,77 milliárdról 3,12 milliárd forintra csökkenne, a részvények névértéke pedig 40-ről 33 forintra módosulna.

A tőkeleszállítás a CIG Pannónia saját tőkéjének 17,5 százalékát testesíti meg, a várható kifizetés teljes összege 3 milliárd forint.

A teljes cikk a Világgazdaság szerdai számában olvasható

CIG Pannónia biztodító célár
Kapcsolódó cikkek