Pénz- és tőkepiac

Távozik az MFB elnök-vezérigazgatója

2019. március 31-ével, közös megegyezéssel távozik a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója, Bernáth Tamás. Utódjának kinevezéséről hamarosan döntés születik.

Bernáth Tamás 2016 novemberétől vezette a Magyar Fejlesztési Bankot, irányításával új, ötéves stratégia készült a fejlesztési banki szerepkör erősítésére. Megbízatása alatt szélesedtek az MFB nemzetközi kapcsolatai: az a V4 országok fejlesztési intézményeivel és a kínai partnerekkel folytatott tárgyalások egyaránt új szintre léptek.

Bernáth Tamás
Fotó: Földi D. Attila

Ennek eredményeként az MFB szerződést írt alá az Európai Beruházási Bankkal (EIB) egy újszerű beruházási platform létrehozásáról, illetve 2017 novemberében megalakult a Kínai – Közép-Kelet-Európai Bankközi Szövetség, amelynek Koordinációs Központja a Magyar Fejlesztési Bankon belül jött létre, és az MFB és a Kínai Fejlesztési Bank 300 millió euró összegű együttműködési keret-megállapodást írt alá.

A Magyar Fejlesztési Bank távozó elnök-vezérigazgatójával tavaly novemberben készített interjút a Világgazdaság, amit az alábbi linkre kattintva olvashat.

vezérigazgató Bernáth Tamás MFB
Kapcsolódó cikkek