Pénz- és tőkepiac

Májusig eldől az Est Media sorsa

Új nagytulajdonosa van az Est Mediának, amelynek közgyűlésén a név, a székhely és a tevékenység módosításáról is szavazhatnak majd a részvényesek.

Az Est Media a keddi piaczárás után tette közzé, hogy Tremmel Zoltán előző nap megvásárolta az AV Investments Befektetési Kft. százszázalékos tulajdonában levő leányvállalatát, a Dynamopest Kft.-t, amely a tőzsdei társaságban 5,3 millió törzsrészvénnyel rendelkezik. Ezzel Tremmel Zoltán 5 százalékot meghaladó befolyást szerzett az Est Mediában.

Tulajdonosi átrendeződés zajlik a Vajna-örökség körül, és ez érintette az Est Mediát is. Az új nagytulajdonos személye azonban nem ismeretlen számunkra, hiszen Tremmel Zoltán korábban részt vett az Andy Vajnával folytatott tárgyalásokon

– mondta a Világgazdaságnak Balázs Csaba, az Est Media egyetlen munkatársa, akinek a Park Teniszklub Zrt. révén csaknem 20 százalékos befolyása van, s ezzel továbbra is a társaság legnagyobb tulajdonosa.

Fotó: Shutterstock

A bejelentéssel párhuzamosan az április 30-ra összehívott évi rendes közgyűlés előterjesztéseit is közzétette az Est Media. Ebből kiderül, hogy a tavalyi évre vonatkozó, IFRS szerinti egyedi és a konszolidált éves beszámolójában is 89,76 millió forint a mérlegfőösszeg, 4,24 milliárd forint az adózott eredmény. A saját tőke 34,29 millió forint, a jegyzett tőke pedig 79,42 millió forint mindkét beszámolóban. Az igazgatóság azt javasolja, hogy a mérleg szerinti eredményt helyezzék eredménytartalékba.

A teljes cikk a Világgazdaság csütörtöki számában olvasható

standard kategória Tremmel Zoltán tőzsde Est Media
Kapcsolódó cikkek