Pénz- és tőkepiac

Több terméket vezet be az OTT-One

A nagy világcégekkel szemben egyedi alkalmazásokkal veszi fel a versenyt az OTT-One Nyrt., amely hamarosan újabb katonai megfelelésű terméket dob piacra.

Katonai szintű védelemmel ellátott külső adattárolót fejlesztett ki az OTT-One Nyrt. – hangzott el a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett cég által szervezett sajtóbeszélgetésen, pénteken. A cigarettásdoboz méretű adattárolót biometrikus azonosítóval védett mobiltelefonokhoz érdemes csatlakoztatni: a telefon – miután a jogos felhasználót azonosította – engedélyezi az adattárolóhoz való hozzáférést. A terméket rövidesen piacra is dobhatják – mondta el Májer Bálint elnök-vezérigazgató. Hozzátette, hogy ez csak az egyik fejlesztési irány a cégnél. Legalább ilyen fontosak az online oktatási projektjeik is, amelyek a vállalati belső képzésektől a felnőttoktatáson keresztül egészen az egészségügyi kurzusokig számos területet ölelnek fel. Belátható távolságba került például – természetesen a megfelelő informatikai védelem mellett – a komplikált műtétek élő közvetítése oktatási célból, amelynek során moderátor közbeiktatásával a nézők kérdéseket is feltehetnek a sebésznek.

A vállalat videostreaming-üzlet­ága is bővül. Néhány hónapja meg­hosszabbították a Telenorral megkötött stratégiai szerződést, amelynek értelmében a továbbiakban is az OTT-One üzemelteti, illetve fejleszti a Telenor komplex OTT tv- és videomegoldását és MyTV-szolgáltatását. Pénteken Májer Bálint bejelentette, hogy további hét országban nagy világcégekkel versenyeznek hasonló megbízásokért. A győzelmi esélyt egyedi megoldásaik hozhatják meg számukra, ezekkel sikerült a Telenor-megbízást is elhozni a Huawei, az Ericsson és az Alcatel orra elől. A közeljövőben zárulhat le nyolcszáz szerver decemberben bejelentett beszerzése, ami a fenti projekteken túl egyedülálló lehetőséget teremt az OTT-One blokkláncalapú biztonságtechnikai megoldásaihoz is.

További érdekes terület a számos felhasználási lehetőség irányában nyitott képfelismerés – vette át a szót Kósa Gábor, a tőzsdei cég legnagyobb részvényesének, az iSRV Szolgáltató Zrt.-nek a tulajdonosa. Az OTT-One régi ügyfele, a kolumbiai hadsereg például a kokacserjék felismerésére vetné be a drónok által készített, mesterséges intelligenciával elemzett felvételeket. Az alkalmazást ugyanakkor parlagfűvel szennyezett területek feltérképezésére vagy csővezetékek, gátak, kifutópályák állapotának megfigyelésére is lehetne használni. Az OTT-One és az iSRV egyébként egyre szorosabban hangolja össze fejlesztéseit. Az együttműködés racionális alapokon nyugszik – jelentette ki a két vezető –, hiszen a társaságoknak dolgozó, mintegy 120-150 fejlesztőmérnök kapacitását egyenletesebben tudják lekötni.

Májer Bálint a társaság céljai között említette a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájába való bekerülést. A nyilvános tőkepiaci műveleten kívül ennek valamennyi feltételét teljesítették. A hiányzó kritériumot hamarosan hárommillió darab saját tőzsdén szervezett, nyilvános aukciójával teljesítik.

Ezek is érdekelhetik