Pénz- és tőkepiac

Megvásárolta a Generali az ERGO biztosítók teljes portfólióját

Megvásárolta a Generali Biztosító a magyarországi ERGO biztosítók teljes biztosítási portfólióját a nemzetközi Generali Csoport által április 2-án bejelentett tranzakció szerint, az akvizíció a két nagyvállalat közötti csoportszintű, a magyar mellett a szlovák piacra is kiterjedő tranzakció része – közölte szerdán a társaság.

A közlemény szerint a Generali CEE Holding és az ERGO Austria International megállapodása értelmében a Szlovákiában működő ERGO Biztosító biztosítási állománya a szlovák Generali, míg a Magyarországon működő ERGO Életbiztosító Zrt. és nem-életbiztosítási tevékenységet folytató ERGO Versicherung Fióktelepe biztosítási állománya a magyar Generali Biztosító Zrt. portfóliójába olvad.

A magyar piacot érintő tranzakció 17 ezer életbiztosításra, továbbá közel 3000 lakás-, illetve közel 3000 balesetbiztosításra terjed ki.

Fotó: AFP

Az ügyfelek számára az állományátvétel nem jelent változást, szerződéseik változatlan feltételek mellett élnek tovább. Az érintettek tájékoztatását a Generali Biztosító megkezdte.

Kérdéseikkel az ügyfelek Generali Biztosító Contact Centeréhez, vagy a személyes ügyfélszolgálatokhoz fordulhatnak – közölték.

ergo Generali
Kapcsolódó cikkek