Pénz- és tőkepiac

Biztosítási projektet vezető szakember kapta az Év Projektmenedzsere Díjat

A Projektmenedzsment Kiválóság Tábla által meghirdetett és Varga Mihály pénzügyminiszter fővédnöksége alatt álló Év Projektmenedzsere Díjat Borbényi Katalin, a Generali Biztosító Zrt. Stratégiai Igazgatóságának projektmenedzsere vehette át ma a Pénzügyminisztérium József nádor téri Pénztártermében – írja közleményében a Magyar Projektmenedzsment Szövetség.

A Tábla idei soros elnöke Cserna József, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnöke a rendezvényen elmondta, hogy a projektmenedzsment szakma is komoly kihívások előtt áll. Azok a szervezetek lesznek sikeresek és élnek túl, akik rugalmasan tudnak reagálni a kihívásokra és ehhez rendelkeznek korszerű projektmenedzsment módszerekkel és nem utolsó sorban profi projektvezetőkkel.

Életünket megkönnyítik és egyben át is alakítják a mesterséges intelligencia nyújtotta lehetőségek és ez nincs másképp a PM szakmában sem, de itt továbbra is az emberi tényezők maradnak a legfontosabbak. Erre hívja fel a figyelmet a Tábla által adományozott díj is

– mondta el Cserna József.

Rákossy Balázs, az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár a projektmenedzsment jelentőségét emelte ki a kormányzati és gazdasági területen:

az erősödő versenyben a fejlesztések végrehajtásának ideje, költsége, eredménye erőteljesen függ a projektmenedzsment minőségétől, így egyre nagyobb a kereslet a magasan képzett PM szakemberek iránt.

Kiemelte, hogy ezen a területen is fontos a folyamatos megújulás, az új képességek, szemléletek és módszertanok elsajátítása és szakértői szintű használata. A szakmai versennyel pedig fontos reflektorfénybe állítani a példaértékű eredményeket, sikeres életutakat.

Fotó: Magyar Projektmenedzsment Szövetség

Az idén már 19. alkalommal meghirdetett Év Projektmenedzsere Díjat Borbényi Katalinnak ítélték oda, aki a Generali Biztosítónál az ERGO Biztosító akvizíciójának projektjét vezette. A projekt célja az ERGO Biztosító biztosítási szerződésállományának és ügyfeleinek átvétele, majd a biztosítási portfólió zavartalan üzemeltetése volt. Emellett a Generali akvizíciós tapasztalatszerzése is cél volt, melyet a jövőbeni esetleges hasonló projektekben is hasznosíthat. A több éve banki és biztosítói környezetben projekteket vezető szakember a hazai szakmai díjjal jogot szerzett arra, hogy induljon az International Project Management Association (IPMA) nemzetközi megmérettetésén is.

Generali Biztosító Év Projektmenedzsere Díj Magyar Projektmenedzsment Szövetség projektmenedzser Projektmenedzsment Kiválóság Tábla
Kapcsolódó cikkek