Pénz- és tőkepiac

Turisztikai ingatlanfejlesztésekkel bővíti stratégiáját az Appeninn

Folytatja a megkezdett növekedési stratégiájának megvalósítását az Appeninn Nyrt., amely a pénzügyi eredmények dinamikus emelkedése mellett számottevő ingatlanportfólió-bővülést kíván elérni a következő években. A 2018-ban meghatározott stratégiai irányok mellett a továbbiakban nagy hangsúlyt kapnak a turisztikai ingatlanfejlesztések is, valamint a társaság a korábbiaknál hangsúlyosabb módon érvényesíti majd az értékmentés és értékteremtés elvét – áll a tőzsdei vállalat által a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett, frissített stratégiáról szóló befektetői prezentációjában.

Az Appeninn Nyrt. a továbbiakban is folytatni kívánja a 2018 júniusában elfogadott üzleti stratégiájában megcélzott növekedést, amelyet leginkább minőségi irodaépületek megvásárlása révén kíván elérni – olvasható a részvénytársaság közleményében Emellett a társaság új területeket, célokat is beemelt korábban közzétett stratégiájába, amelynek értelmében a jövőben a társaság nagy hangsúlyt kíván fektetni a turisztikai ingatlanfejlesztésekre, és jelentős portfólióbővülést kíván elérni ezen a területen.

Ugyancsak új stratégiai irányként tekint az Appeninn Nyrt. az értékmentés, valamint az értékteremtés elvének érvényesítésére.

A tőzsdei társaság által a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett befektetői prezentációban helyet kapott új célok tovább erősítik az Appeninn Nyrt. jövőképét, megvalósításukkal tovább növelve a részvényesi értéket, valamint a társaság befektetői értékajánlatát, piaci pozícióját.

Az új célok közül a turisztikai ingatlanfejlesztések a továbbiakban kiemelt szerepet kapnak majd a társaság tevékenységén belül.

Az Appeninn Nyrt. először 2019 januárjában jelent meg a turisztika területén, amikor a Pro-Mot Hungária Kft.-n keresztül a társasághoz került az évtizedek óta elhanyagolt Club Aliga, 2020 januárjában pedig megvásárolta a balatonfüredi kikötőt üzemeltető cég 76 százalékos tulajdonrészét. A turisztikai fejlesztések révén – amelyek elsősorban a Balaton térségében található kikötők fejlesztésére, valamint szállodaépítésre irányulnak – az Appeninn Nyrt. célja az, hogy részt vegyen a balatoni régió Közép-Európa egyik turisztikai központjává történő fejlesztésében.

A társaság ugyanakkor folyamatosan figyeli az egyéb régiókat is, a potenciális turisztikai fejlesztések tekintetében.

Ugyancsak új stratégiai irányként határozta meg a társaság az értékmentés és értékteremtés elvének még hangsúlyosabb megjelenítését a tevékenysége során. Az Appeninn Nyrt. célja ugyanis, hogy felkutassa és azonosítsa azokat az ingatlanokat, amelyek átmeneti, leromlott állapotuk miatt kihasználatlanok, illetve felújításra szorulnak. A korszerűtlen, leromlott állapotú, de értékekkel bíró ingatlanok fejlesztése során a társaság törekedni fog arra, hogy ezen értékeket megőrizze és új tartalommal töltse fel. Ezeknek a fejlesztéseknek egyben a fenntarthatóság elveinek is meg kell felelniük, különös tekintettel a természet olyan kiemelkedő magyarországi értékeinek esetében, mint a Balaton és környezete, ezért a társaság az összes ingatlanszegmensben alkalmazni kívánja a zöld szemléletet, a fenntartható és az energiahatékony megoldásokat.

Fotó: VG / Vémi Zoltán

A 2018-ban elfogadott üzleti stratégiában megfogalmazott közép-európai terjeszkedés értelmében a társaság a következő években aktívan kívánja vizsgálni a környező piacokat, illetve az új piacra lépés lehetőségét.

A megvizsgálni kívánt célpiacok között szerepel Lengyelország, valamint Szerbia is.

A külpiacra lépés feltétele a gondos szelekció és piackutatás, valamint a megfelelő helyi szakmai partnerek megválasztása, amelyre a tervek szerint leghamarabb 2021 során kerülhet sor.

„Az Appeninn Nyrt. a jövőben egy még átfogóbb stratégiával folytatja a megkezdett növekedést.

A turisztikai fejlesztések mellett természetesen továbbra is a fókuszban maradnak a minőségi irodaházak, valamint a kiskereskedelmi portfólió.

Jelenleg több mint 150 millió euró értékű ingatlanportfólióval, ezen belül pedig több mint 55 ezer négyzetméter kiadható irodaterülettel rendelkezik az Appeninn Nyrt., amelyek az új célkitűzések megvalósítása révén várhatóan számottevő növekedést mutatnak majd a következő években. Jóllehet üzleti stratégiánk alapjaiban nem változott, egyes elemeinek megújítása szükséges lépés volt annak érdekében, hogy a piaci trendekhez igazodva 2020-ban és azután is folytathassuk a megkezdett növekedést” – kommentálta az új stratégiai irányokat Bernáth Tamás, az Appeninn Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

Appeninn Appeninn Holding Nyrt. ingatlan turisztikai fejlesztés portfólió-bővülés
Kapcsolódó cikkek