Pénz- és tőkepiac

Könnyíti az ügyfelei életét az OTP

Az OTP Bank folyamatosan figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását és mindent megtesz a kockázatok csökkentése, a járvány tovább terjedésének megfékezése érdekében. Felelős szolgáltatóként kedvezményekkel és fejlesztésekkel is segíti, hogy az ügyfelek otthonról még könnyebben tudják intézni mindennapi pénzügyeiket.

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján nagymértékben megnőtt az online fizetési megoldások használata. Az OTP Bank több szolgáltatás esetében módosított az igénybevétel feltételein, hogy ilyen formában is tovább ösztönözze ügyfeleit a digitális csatornák használatára – derül ki a vállalat közleményéből.

„A saját eszközeinkkel megteszünk mindent annak érdekében, hogy ügyfeleink és kollégáink egészségét is megóvjuk. Az elmúlt hetekben számos intézkedést hoztunk, amely ezt a célt szolgálja. Most olyan kedvezményeket tettünk elérhetővé, amelyek megkönnyítik a korszerű, digitális szolgáltatások használatát. Ezek segítségével otthonról, a nap 24 órájában intézhetők a pénzügyek, anélkül, hogy ki kellene mozdulnunk a lakásunkból. Bízunk benne, hogy ezekkel segítséget tudunk nyújtani több millió ügyfelünk számára és kicsit könnyebbé tehetjük mindennapjaikat”

– mondta Takács Domokos, az OTP Bank igazgatója.

Fotó: JENS KALAENE / AFP

Az OTP Bank intézkedései:

Jövedelem kiesés esetén is kedvezményes számlavezetés: azoknak az OTP-s lakossági ügyfeleknek, akiknek a korona vírus miatt kialakult rendkívüli helyzetben nem érkezik jövedelem a számlájukra és ezzel elvesztenék az ezért járó számlás és kártyás kedvezményeket (pl. kedvezményes számlavezetési díj), az OTP Bank automatikusan biztosítja a kedvezőbb díjszabást, ha januárban és/vagy februárban teljesültek a kedvezményes számlavezetés feltételei.

Online utalásokkal kapcsolatos kedvezmények:

az OTP Bank június végéig elengedi a moduláris felépítésű BÁZIS és SMART számlacsomaggal rendelkező ügyfelei számára az online utalási számlacsomag elemek havidíját, így 100,000/250,000 forint összegű díjmentes, elektronikus utalást biztosít számukra;

az egyéb, lakossági forint számlacsomagokkal rendelkező ügyfelek számára 100,000 forint összeghatárig biztosít díjmentes elektronikus utalást a bank 3 hónapon keresztül, ha a kedvezményt április 6. és 20. között igényli az ügyfél az internetbankban.

Mobilfizetéssel kapcsolatos kedvezmények:

az OTP Bank a Simple alkalmazásán keresztül díjmentesen biztosítja a Simple prepaid kártyák segítségével az érintéses mobilfizetés lehetőségét azoknak, akiknek a saját bankjuk esetleg nem biztosít mobilfizetési lehetőséget.

A mobilfizetés használatával tovább csökkenthető a fertőzés terjedésének esélye.

Betéti kártyás fizetéssel kapcsolatos limitek díjmentes módosítása az internetbankban és a mobilalkalmazásban: azoknak az ügyfeleknek, akik csak most ismerkednek az online vásárlással, kényelmes megoldást kínál a bank a betéti kártyás vásárlási limitek azonnali módosítására.

A SZÉP-kártyák felhasználási lehetőségei az elmúlt hetekben beszűkültek, ezért a 2 év után is a számlán lévő állományokra felszámítható havi három százalékos díjat most elengedik az OTP SZÉP kártyabirtokosok számára. Az intézkedésnek köszönhetően nem kell tartani attól, hogy a lejáró egyenlegek esetleg felhasználatlanok maradnak.

A kedvezményeket egyelőre 3 hónapos időtartamra hirdeti meg az OTP Bank, majd a hazai járványügyi helyzet, valamint az ügyfélreakciók begyűjtését követően döntenek az időszak felülvizsgálatáról.

 

OTP koronavírus OTP SZÉP kártya netbank készpénzmentes fizetés
Kapcsolódó cikkek