Pénz- és tőkepiac

Fizetős lesz több alapszolgáltatás a legnagyobb európai banknál

A HSBC fizetőssé tenné többek között a folyószámla használatot, ami az Egyesült Királyságban eddig ingyenes szolgáltatás volt.

A HSBC Bank eredménye 35 százalékot zuhant a harmadik negyedévben. Ennek fényében felmerült, hogy a pénzintézet díjkötelessé teheti több alapvető banki szolgáltatását – írja a Skynews.

Mivel a kamatok Európa szerte a padlón vannak, az eszközök tekintetében legnagyobbnak számító európai banknak nehézségekbe ütközik, hogy több kamatot keressen a kihelyezett hitelein, mint amennyit a betétesek pénzére kell fizetnie.

A HSBC fizetőssé tenné többek között a folyószámla használatot, ami az Egyesült Királyságban eddig ingyenes szolgáltatás volt.

Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

El kell kezdenünk fizetőssé tenni egyes ingyenes banki szolgáltatásainkat, mert az ügyfeleink jelentős része inkább pénzt visz mint hoz

- mondta Ewen Stevenson, a HSBC pénzügyi igazgatója.

A pénzintézet idei harmadik negyedéves adózás előtti eredménye 3,1 milliárd font (körülbelül 1248 milliárd forint) volt, ami egy jelentős 35 százalékos visszaesés a tavalyi harmadik negyedéves 4,8 milliárd fonthoz képest.

Az esés hidegzuhanyként érte a pénzintézetet, mivel az előrejelzések alapján kisebb visszaesésekre számítottak a nem teljesítő hitelek és más piacok viszonylatában is.

HSBC Európa adózás előtti eredmény Bank visszaesés
Kapcsolódó cikkek