Pénz- és tőkepiac

Feléledt a Kulcs-Soft

Korábban Kulcsár Tibor alapító nagytulajdonos több hullámban próbálta növelni a közkézhányadot, több-kevesebb sikerrel.

Váratlanul felélénkült a Kulcs-Soft álmos piaca. Bár a közkézhányad még a 10 százalékot sem éri el, már a mai kereskedés első óráiban több ezer darabos kötések születtek. Feltűnést keltve a pesti parketten.

Korábban Kulcsár Tibor alapító nagytulajdonos több hullámban próbálta növelni a közkézhányadot, több-kevesebb sikerrel.

Három évvel ezelőtt például hiába várta a vevőket, amikor az akkor még 5 százalék alatti közkézhányad növelése céljából két kereskedési héten át kínált eladásra 100 ezer darab törzsrészvényt, „horgonyozott” 1390 forintos áron. Ami ma kifejezetten olcsónak tűnne.

Aztán tavaly decemberben előbb 40 ezer darabot adott el 1559 forintért, majd 10 ezret 2000 forintért a tőzsdén, míg tőzsdén kívüli ügyletben 88 ezer darabot értékesített 1893 forintos áron. De részesedése még mindig 91 százalék fölötti.

Ezúttal nem én állok az eladói oldalon

– válaszolta a Világgazdaság kérdésére Kulcsár Tibor, hozzátéve: a márciusi esések után a Kulcs-Soft még mindig olcsó, hiszen alapítása óta folyamatosan nyereséges a cég. És miután a blue-chipek vissza kapaszkodtak, a befektetők már a stabil kispapírok emelkedésére számíthatnak.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

A Kulcs-Soft árfolyama az év eleji 3000 forint alatti szintekről márciusban a karantén intézkedéseket követő tőzsdeomlás idején 1150 forint közelébe zuhant. Majd a gödörből kikapaszkodva, 1500 és 2000 forint között oldalazott. Májusban részvényenként 90 forint osztalékot fizetett.

A kurzus az elmúlt 5 kereskedési napon közel 200 forintot emelkedett. Ma délelőtt már az 1950 forintos szintet tesztelgette.

Az idei első félévben a társaság árbevétele 16,7 százalékkal növekedett az előző évi azonos időszakhoz képest. Az adófizetési kötelezettség teljesítése után 2020. első félévében a nyeresége 291 millió forint volt, ami közel 40 százalékos emelkedés 2019 első félévéhez képest.

A cég tavasszal teljes mértékben átállt a home office működésre. És emlékezetes, hogy tavaly fennállásuk 30. évfordulóján kötelezettséget vállaltak, hogy 30 ezer vállalkozás számára ingyenesen hozzáférhetővé teszi a BizXpert online számlázó szoftverét.

A regisztrálók száma már az első félévben átlépte ezt a szintet.

A cég vezető sztorija a számlatömböt kiváltó BizXpert applikáció. A szoftver Amerikában már fizetős, de Magyarországon ingyenes, mert arra építenek, hogy a sikeres és növekvő cégek, majd a vállalkozás felívelő szakaszában is a Kulcs-Soft termékeit választják.

közkézhányad tőzsde Kulcs-Soft
Kapcsolódó cikkek