Pénz- és tőkepiac

További ralit jósolnak a Masterplastnak

A frankfurti Dr. Kalliwoda Research 1999 forintban határozta meg a Masterplast részvényeinek célárát a magyar társaság megbízásából készített elemzésében.

Egy híján kétezer forintos célárat határozott meg a Masterplast-részvényekre a frankfurti székhelyű Dr. Kalliwoda Research, amely a magyar építőipari alapanyaggyártó társaság megbízásából készítette el az értékelést.

A pénteki, 1480 forintos záróárhoz képest így további 35 százalékos rali előtt állhat a amely idén már 95 százalékkal drágult.

Fotó: Vasvári Tamás / MTI

A német cég elemzésében kiemeli, hogy a Masterplast németországi akvizíciója és az egészségiparba történő belépése az EBITDA és az üzemi marzsok növekedéséhez is hozzájárul. A teljesítmény további fokozásához pedig kritikus jelentőségű lesz a más piacok felkutatásának és új termékkategóriák bevezetésének megfelelő időzítése.

A Kalliwoda szerint a kisbefektetők hosszútávon fenntartható stratégiára és tulajdonosi szemléletű menedzsmentre számíthatnak, mivel a részvények közel 58 százaléka az ügyvezetés tulajdonában van.

Dr. Kalliwoda Research Masterplast célár elemzés
Kapcsolódó cikkek