Pénz- és tőkepiac

Fejlesztéseket tervez a SunDell

Sikeresnek értékeli a SunDell Estate a tőzsdén töltött első fél évét. A részvénypiacon berendezkedett ingatlanfejlesztő teljesítette elsődleges stratégiai célját, a jövőben pedig még jobban kihasználná a tőkepiaci jelenlét előnyeit.

A SunDell Estate hamarosan bevezeti a Növekedési kötvényprogramban novemberben 11 milliárd forint értékben kibocsátott kötvényeit a tőzsdére – közölte az ingatlanfejlesztő társaság, amely tavaly július végén kezdte meg tőzsdei pályafutását a BÉT Standard kategóriájában. Ennek apropóján kérdezte terveiről a Világgazdaság a társaság vezetését, s a válaszukból kiderült, hogy az idén leginkább a Paskal Garden építésének folytatására koncentrálnak. A projekt weboldala szerint

a DakotaÉpítő Kft. közreműködésével a Rákos-patak mentén épülnek lakások több mint 28 ezer négyzetméter hasznos alapterületen.

A vállalat reményei szerint a koronavírus-járvány és az áfaszabályozás körüli bizonytalanság miatt megcsappant lakásértékesítés idén ismét növekedésnek indul, és behozza múlt évi lemaradását. A szektort kedvezően érintő kormányzati döntések hatását már érzékelik, a projekt lakásai iránt megnövekedett az érdeklődés.

Fotó: Paskal Garden

Emlékeztettek rá, hogy 2020 második fél évében megvalósították stratégiai célkitűzéseiket, hiszen július végével teljesítették a szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (SZIT) válás követelményeit, és ezt határozatával az adóhatóság is megerősítette, és átsorolta a társaságot.

A SunDell az első olyan SZIT Magyarországon, amely előbb szabályozott ingatlanbefektetési előtársasággá vált, majd részvényeit bevezették a tőzsdére, és végül megkapta a SZIT-státuszt.

Emellett folytatódott a Rákos-pataki lakóingatlanok építése, telkeket is vásároltak, és újabb ingatlanfejlesztéseket készítettek elő.

A SunDell pénteken jelezte, hogy

Filemon Invest Kft. és Catanum Invest Kft. néven két leányvállalatot alapított, amelyek főtevékenysége épületépítési projekt szervezése. A leányokat egyenként hárommillió forint törzstőkével jegyezték be.

A cég papírjai hétfőn, a kereskedés félidejében 28 490 forinton forogtak a pesti börzén, napi erősödésük 4,7 százalékos volt. Az ingatlanpapír kurzusa az elmúlt egy hónapban több mint 150 százalékkal emelkedett. A részvényeik tőzsdei bevezetésekor nem sokan juthattak SunDell-papírokhoz, emiatt aránylag kicsi, pár millió forintos megbízások is jelentősen megmozgathatják az árfolyamot.

SunDell Estate tőzsde Növekedési Kötvényprogram részvénypiac
Kapcsolódó cikkek