Pénz- és tőkepiac

Globális vezetői pozícióra nevezett ki magyar szakembert a Mastercard

Magyar vezető, Gauder Milán felel a jövőben a Mastercard egyik legfontosabb fejlesztési területéért, a bankkártya-elfogadásért a világcégben

Gauder Milánt nevezték ki a Mastercard globális kártyaelfogadásért felelős vezetőjének, így a magyar szakember felel mostantól a fizetéstechnológiai cég online és fizikai elfogadási termékeiért. Feladatai közé tartozik a fizikai és online kártyaelfogadás bővítése és fejlesztése, ideértve többek között az olyan újgenerációs megoldásokat, mint a softPOS (a mobiltelefon kártyaterminálként való használata), a tokenizáció, a Click to Pay, vagy a feltörekvő piacok fizetési struktúrájának fejlesztése, mint a QR kódos fizetés.

Nagy utat tettünk meg azóta, hogy a kétezres években a kártyás fizetés a városi ember privilégiuma volt és csak a nagy szupermarketekben, menő éttermekben és benzinkutakon lehetett kártyával fizetni, ott is meglehetősen lassan. Ma már a világ jó részén az érintésmentes fizetés az alap és elértük, hogy a csak készpénzt elfogadó üzletek számítanak kivételnek

– mondta az új vezető. Gauder Milán emlékeztetett: az online kártyás fizetés hatalmasat ugrott a koronavírus ideje alatt.

Fotó: Shutterstock

Az új vezető célja, hogy az emberek bárhol fizethessenek Mastercarddal, legyen az egy kis bolt a világ távoli szegletében, vagy akár online vásárlás az otthonuk kényelmében. E tekintetben a fizetésforgalmi cég már nem tesz különbséget a kártyás, mobilos vagy számlalapú fizetésről, Gauder Milán szerint az a céljuk, hogy a ne csak a legbiztonságosabb és a legkényelmesebb, de a legkézenfekvőbb legegyszerűbb és legmegbízhatóbb megoldás legyen az elektronikus fizetés mind a vásárlónak mind a kereskedőknek.

Gauder Milán 2005 óta a Mastercard munkatársa, 2008-tól a Mastercard Magyarországért felelős igazgatója.

Az ő irányítása alatt történt meg többet között Magyarországon az érintéses fizetés bevezetése,

és nyitott meg a világ első Mastercard Lounge – prémium ügyfélvárója – a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A szakember 2010-től a kelet-közép-európai regionális vezetői feladatokat is ellátta, majd 2014-től a közel-keleti és afrikai régió regionális igazgatója volt. Ezt követően 2017-től londoni székhellyel irányította a Mastercard tanácsadói és fizetésbiztonsági részlegét Európában, 2019-től pedig ő vezette a Mastercard teljes európai termékfejlesztési és innovációs részlegét.

MasterCard Gauder Milán
Kapcsolódó cikkek