Pénz- és tőkepiac

Áruszállító cég lett az Uber?

A vártnál kisebb veszteség sem volt elég a piacnak, zárás után beadták a piacvezető amerikai utazásmegosztó részvényét, mely szállítással mentette a menthetőt.

A Lyft után a piacvezető Uber is kiadta a negyedik negyedéves jelentését szerda este. A jelentés vegyes eredményekről számol be, a részvényenkénti veszteség jobban alakult az előzetesen várakozásnál, s 54 cent lett a várt 56 cent helyett.

A 3,2 milliárd dolláros bevétel azonban alulmúlta a várakozásokat, miután az elemzők előzetesen 3,6 milliárd dollárral kalkuláltak

– emelte ki a riportból Lokucza Viktor, a KBC junior elemzője. A főbb üzletágakat tekintve, az utasszállítás 50 százalékkal visszaesett, míg a szállítás 130 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbi szinthez képest.

Fotó: Shutterstock

A Wall Street Journal arra hívta fel a figyelmet, hogy az Uber a járvány miatt jelentősen csökkentette a létszámát, sikerült egymilliárd dollárnyi állandó költséget megtakarítania.

Emellett megduplázták a kiszállítást, felvásárolták a rivális Postmates élelmiszer-szállító céget. Az élelmiszer mellett gyógyszereket is szállítottak.

Továbbá 1,1 milliárd dollárért akvirálták az alkoholfutár Drizly vállalatot.

Amíg a szektortárs Lyft gyorsjelentése után az Uber még 6 százalékot emelkedett a New York-i tőzsdén , addig az Uber-riport kiadását követően a zárás utáni kereskedésben közel 5 százalékot esett a

Drizly Postmates Uber Lyft
Kapcsolódó cikkek