Pénz- és tőkepiac

Brandet épít a FuturAqua

Szűk réssel, de felfelé mozogva, már délelőtt 2-3 százalékos pluszban kezdte a hetet a FuturAqua, 72 forint fölé kúszott a jegyzés, és délután is kitartott a jó hangulat, miután a társaság a BÉT honlapján a tegnapi piacnyitás előtt közzétette a Szekszárdon található, összesen nyolc kútból álló vízbázis teljes körű vizsgálatáról készült jelentést. A szakvélemények szerint a kutakban lévő vizek minősége kiváló.

„Korábban csak azt tudtuk, hogy a két mélyfúrású kútból nyert víz ásványvíz minőségű, míg a hat sekély fúrású kutat eddig ipari vízbázisként tartottuk számon. Most kiderült, hogy mindegyik kút prémium minőségű ásványvizet vizet ad” – mondta a Világgazdaságnak Kis-Benedek Róbert Ferenc igazgatósági tag, nagytulajdonos. Hozzátette: az alapi palackozóüzemük, ahol visszaváltható, 0,33 literes üvegpalackokba töltik a helyi prémiumkategóriás ásványvizet, tavaly óta üzemel. Ám a pandémia miatt a gasztrocélra való értékesítést elhalasztották. Most a vendéglátóhelyek tavasszal várható nyitására készülnek, és már elkezdődött a brand építése. Emellett a 0,33 literes üvegpalackos ásványvíz házhoz szállítását is megszervezték. Mint Kis-Benedek elmondta, döntöttek a kiskereskedelmi forgalomba szánt, nagyobb űrtartalmú PET-palackok kiváltásáról, más, környezetbarát csomagolási módot keresnek, amely alkalmas az ásványvíz hosszú távú tárolására.

Amint a BÉT közzétételében olvasható, a vizsgált alkotóelemek alapján a szekszárdi vízbázisból nyert víz természetes ásványvíznek minősíthető és palackozásra megfelel. A vizsgált kutak vízminősége prémiumkategóriába sorolható, hiszen mindegyiknek kiemelkedően magas az ásványianyag-tartalma. Ez az érték a hat sekély fúrású kútnál literenként 800–1270 milligramm, a két mélyfúrású kút esetében eléri az 1750 milligrammot. A mélyfúrású kutak (talpmélység 350–370 méter) értékes, 32–34 Celsius-fokos termál-, illetve a bőrre, ízületekre jótékony hatású, metakovasav-tartalmú gyógyvizet rejtenek, amely ivókúrára is alkalmas.

Ezek is érdekelhetik