Pénz- és tőkepiac

Egy lépéssel közelebb a tőzsdéhez az OXO

A Budapesti Értéktőzsde jóváhagyta az OXO Technologies Holding részvényeinek Xtend piacra történő regisztrációjához benyújtott információs dokumentumát.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) szerdán jóváhagyta az OXO Technologies Holding Zrt. információs dokumentumát, amit a tőzsdére igyekvő társaság törzsrészvényeinek a BÉT Xtend kereskedési rendszerébe történő regisztrációjához készített. A BÉT-határozatban foglaltak szerint a holding 1 314 857 darab, egyenként ezer forint névértékű törzsrészvényt vinne a parkettre.

Az információs dokumentum jóváhagyása a törzsrészvények Xtend piaci regisztrációjának egyik előfeltétele, ennek megfelelően a kibocsátó törzsrészvényeivel való kereskedésre még nincs lehetőség. A részvények Xtend piaci regisztrációját, illetőleg a kereskedésének megkezdését a kibocsátó az Xtend általános üzletszabályzatában meghatározott feltételek teljesítése esetén külön eljárásban kérelmezheti – hangsúlyozza a BÉT közleménye.

Oszkó Péter
Fotó: VG / Kallus György

A technológiai startupokba fektető társaság a Világgazdaság megkeresésére január végén közölte, hogy a tőzsdei bevezetés előkészítése a tervezett ütemben halad, az egy éve bejelentett tőkebevonást két lépcsőben kívánják megvalósítani. Ennek során előbb egy 1–3 milliárd forint volumenű, zártkörű részvénykibocsátást terveznek február végén intézményi és magánbefektetők részvételével, amit később egy 5–8 milliárd forint közötti, nyilvános tőkebevonás követheti.

A részvényekkel – terveik szerint – pedig az első negyedév végén, tavasszal indulhat meg a kereskedés. A dolgok állása alapján így az Oszkó Péter korábbi pénzügyminiszter érdekeltségébe tartozó cég lehet az első idei tőzsdeújonc a BÉT-en. A társaság a tőzsdei bevezetéshez tavaly decemberben kapott 22,8 millió forint támogatást a BÉT mentor programján keresztül.

BÉT OXO Technologies Holding tőzsdei bevezetés Xtend
Kapcsolódó cikkek