Pénz- és tőkepiac

Erős síszezonra számít az Enefi

Már a tavalyi első félévben is az eplényi Intersport Síaréna volt a vagyonkezelő növekedésének motorja.

Az elmúlt évben vagyonkezelővé alakult Enefi csendes „profit-warningot” tett közzé a BÉT honlapján. Eszerint stratégiai irányváltásának gyorsan megmutatkoztak az eredményei, amit a tavalyi első féléves jelentés is tükröz, amennyiben

az árbevétel 702 millió 505 ezer forint volt, szemben az egy évvel korábbi 197 millió 380 ezer forinttal.

Még szembetűnőbb az időszaki összes átfogó jövedelem alakulása, mely 128 millió 213 ezer forint nyereség volt a tavalyi első félévben, szemben a 2019-es bázisidőszak 14 millió 270 ezer forintos veszteségével.

A növekedés motorja már a tavalyi évben is részben az eplényi Intersport Síarénát tulajdonló és működtető Síaréna Kft. volt.

A mostani síszezonban, a pandémiával kapcsolatos jogszabályoknak maximálisan megfelelve, a Síaréna tavaly december elejétől nyitva tart, a hazai sípályák közül egyedüliként, mert az enyhe időjárás következtében január közepéig csak a Síaréna tudott kinyitni és vendégeket fogadni – olvasható a közleményben.

Fotó: Vasvári Tamás / MTI

És dacára a mostoha időjárási körülményeknek (december 4 fokkal, január 2 fokkal volt melegebb a sokévi átlagnál), a Síaréna jelentős forgalom emelkedést könyvelhet. A december-januári időszaki forgalom 50 százalékot meghaladó növekedést mutat.

A menedzsment az eddigiek alapján, egyrészt, azt feltételezi, hogy a 2020 december és 2021 február-március közötti síszezon jelentős látogatói szám és árbevétel növekedést eredményez. Másfelől, a pandémia következtében felfutó, belföldre irányuló turisztikai-vendéglátás alapú érdeklődés a 2020 nyári időszak után, a téli sísport szezonban is számottevő és hatása várhatóan túlmutat majd a pandémiás időszakon.

A síszezonból még hozzávetőlegesen 5 hét van hátra és éppen egy hidegebb periódus eljövetelét jósolják az időjárási modellek,

így a társaság további forgalomnövekedést prognosztizál az idei első negyedév tekintetében, ugyanakkor a jelenlegi kiszámíthatatlan vírushelyzet, valamint az időjárás nehezen tervezhető mivolta még jelentős kockázatokat hordozhat az elkövetkező „síheteket” tekintve.

Eplényi Síaréna Enefi
Kapcsolódó cikkek