Pénz- és tőkepiac

Álhírre figyelmeztet a Pénzügyminisztérium

A tárca cáfolja az mfor.hu egészségügyre átcsoportosított összeggel kapcsolatos írását.

Az mfor.hu valótlanul állította, hogy a kormány a járvány ideje alatt összesen 60,7 milliárd forintot csoportosított át egészségügyre – írja hivatalos Facebook-oldalán a Pénzügyminisztérium.

https://www.facebook.com/penzugyminiszterium.official/photos/a.113822470150799/286296946236683/

A Járvány Elleni Védekezési Alapból és a gazdaságvédelmi célú keretekből összesen 1127 milliárd forint plusz forrást csoportosított át a kormány az egészségügy számára a költségvetési törvényben tervezetten felül

– tették hozzá.

Fotó: Shutterstock

  • A Járvány Elleni Védekezési Alapból teljesített 1027 milliárd forint kiadás biztosította az egészségügyi célú eszközbeszerzések, az infrastrukturális fejlesztések (pl. a Kiskunhalasi Járványkórház felállítása) mellett az egészségügyi dolgozók egyszeri, 500 ezer forintos juttatását is. Egyedül ez utóbbi, az orvosok, ápolók munkáját elismerő tétel 100 milliárd forintot meghaladó kiadást jelentett.
  • Gazdaságfejlesztési forrásokból a hazai egészségipar támogatása, az ellátásbiztonság növelése érdekében a tavalyi évben 100 milliárd forintot különített el a kormány. Ez a forrás nemcsak az egészségügy biztonságát, hanem a munkahelyek megőrzését, új munkahelyek teremtését is támogatta.
  • A tavalyi évben az egészségügyi kiadások összértéke megközelítette a 3000 milliárd forintot – írják.

    Pénzügyminisztérium koronavírus mfor.hu egészségügy átcsoportosítás
    Kapcsolódó cikkek