Pénz- és tőkepiac

Sokba lesz még a Refinitiv a Londoni Tőzsdének

A London Stock Exchange Group (Londoni Tőzsde Csoport; LSEG) részvényei több, mint 14 százalékkal, 8124 pennyre estek pénteken.

A London Stock Exchange Group (Londoni Csoport; LSEG) részvényei több, mint 14 százalékkal, 8124 pennyre estek pénteken, holott az aznap reggel publikált éves beszámoló nagyjából az előzetes várakozásoknak megfelelően alakult, sőt az éves osztalékot is hét százalékkal, 75 pennyre emelték.

A 27 milliárd dollárért megvásárolt Refinitiv pénzügyi adatfeldolgozó és elemző cég januári integrálását követően közzétett első jelentés három százalékkal, 2,1 milliárd fontra gyarapodó bevételről számolt be. Az EBITDA öt százalékkal, 1,3 milliárdra, a korrigált üzemi nyereség pedig szintén öt százalékkal, 1,1 milliárd fontra nőtt.

A cash-flow 18 százalékkal, 1,3 milliárd fontra ugrott.

Az üzletágak közül a legjobban a klíringház (Post Trade Unit) teljesített: a bevételek hét százalékkal, 751 millió fontra nőttek, míg az információs szolgáltatások divízió forgalma három százalékkal, 882 millió fontra javult. A második fél évben a forgalom elérte az 1,2 milliárd fontot – a klíringházé 379 millióra, az információs szolgáltatásoké pedig 552 millióra rúgott.

Fotó: Shutterstock

Úgy tűnik, felszálló ágban van a bevételtermelés.

A Citigroup az LSEG részvényeit vételről mégis semlegesre minősítette le, mert a beszámolóból kitűnt: a Refinitiv fejlesztésére még nagy összegeket kell költeni, így az elemzők szerint idén nehezen hozható a profitcél. A Credit Suisse is riasztónak tartja a várható költségeket, sőt még a prémium árazásának indokoltságát is megkérdőjelezte.

David Schwimmer vezérigazgató arra is kitért: nem tartanak a Brexit következményeitől, London pénzügyi központ marad.

Azzal már előzetesen számoltak, hogy Amszterdam lecsíp a City forgalmából, ezért például az euró kereskedelmi részleget már az LSEG is áthelyezte a holland pénzügyi központba. Schwimmer amellett jelentős költségcsökkentést is kilátásba helyezett.

A munkavállalói létszámot és a fuzionált cég irodaállományát is redukálnák, bár konkrét számokat nem árult el.

Az LSEG azt is közölte: az FTSE Russell részvényindexekkel kapcsolatos, illetve egyéb információs szolgáltatásait külön divízióba szervezi, a Refinitiv beolvasztásából következően.

részvény London Stock Exchange Group Plc (LSE) tőzsde pénzügy pénzpiac
Kapcsolódó cikkek